Now Reading
Stil de viață sănătos datorită ecranelor ASUS cu tehnologie OLED

Stil de viață sănătos datorită ecranelor ASUS cu tehnologie OLED

Revista Psychologies
stil-de-viață-sănătos-datorită-ecranelor-asus-cu-tehnologie-oled

Nenumărate studii recente au demonstrat legătura între utilizarea unui ecran luminos înainte de culcare și calitatea slabă a somnulului la adulți și copii. Noile laptopuri ASUS ZenBook folosesc ecrane cu tehnologie OLED cu emisie redusă de lumină albastră pentru o viață mai sănătoasă.

Tehnologia ASUS OLED nu doar că rezolvă efectul luminii albastre asupra organismului prin reducerea acestei radiații luminoase cu 70%, dar oferă și un nou standard al fidelității vizuale, prin culori profunde, precise și un contrast de 1.000.000:1.

Ecranele ASUS OLED elimină efectele neplăcute ale luminii albastre

Tehnologia digitală este un mod de viață în societatea modernă, oferind avantaje pe care le-am îmbrățișat cu toții foarte rapid, însă utilizarea îndelungată a ecranelor digitale are un impact major asupra somnului și implicit a sănătății prin emisia de radiație luminoasă albastră seara, înainte de culcare.

Aceste efecte au fost documentate de studii recente care au scos în evidență impactul mai puternic asupra ochilor copiilor, incapabili să filtreze lumina albastră la fel de bine ca ochii adulților, aceasta ajungând într-o cantitate mai mare în spatele retinei, unde poate distruge celulele fotoreceptoare în cazul expunerii prelungite.

Nu doar sănătatea ochilor este afectată, ci și calitatea somnului, lucru care se vede în activitatea școlară a elevilor, unde lipsa de atenție, creșterea impulsivității și scăderea capacității de autocontrol pot duce la un diagnostic greșit de tulburare de deficit de atenție (ADHD).

Tehnologia Eye Care este rezultatul efortului inginerilor ASUS, care au reușit să dezvolte un filtru optic capabil să reducă cu 70% emisia de radiație luminoasă albastră, fiind montat pe noile ecrane ASUS OLED (Organic Light Emitting Diode Display), fără a afecta calitatea imaginii așteptată de la un ecran OLED. Eye Care este o tehnologie certificată de standardele independente SGS și TUV Rheinland.

Ce recomandă Ovidiu Petrița, specialist optometrist cu 20 de ani de experiență

Nu este suficient să cunoaștem efectele luminii albastre asupra sănătății, ci trebuie să știm și cum să ne protejăm eficient. Acesta este motivul pentru care am contactat un specialist, Ovidiu Petrița de la Ovidiu Optik, un optometrist cu 20 de ani experiență:

„Această lumină albastră este extrem de dăunătoare, atât prin afectarea somnului (întârzierea lui, calitatea somnului profund, etc), cât și prin inducerea în timp a unor ametropii, vicii de refracție care vor necesita compensarea cu ochelari de vedere.

În ultimii doi ani, cu toate problemele cauzate de pandemia de COVID 19, toate aceste cazuri s-au înmulțit datorită faptului că tinerii au fost constrânși să facă școala online, pe PC, multe profesii au fost de asemenea făcute de acasă, online, astfel încât numărul celor cu probleme a fost din ce în ce mai mare, lucru constatat și de noi la cabinetul nostru.

Pentru a ne proteja trebuie încercat să petrecem cât mai puțin timp în fața acestor monitoare sau să folosim lentile speciale cu filtru de protecție la această lumină albastră, așa-numitele lentile cu Blue Protect, sau, acum să folosim display-urile cu tehonologia OLED de la ASUS care reduc aceste emisii cu până la 70%.”

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582: un laptop performant și foarte rezistent

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582 este un laptop remarcabil, un portabil fără niciun compromis, pregătit pentru viitor. Vei înțelege de ce spunem asta din clipa în care îl deschizi și observi că ecranul de 15.6 inch 4K OLED HDR este însoțit de ScreenPad Plus, un al doilea ecran 4K care transformă laptopul într-un veritabil sistemul compact multi-monitor.

Ingeniozitatea ASUS permite utilizarea a două ecrane performante într-o carcasă robustă care a trecut fără probleme toate testele armatei americane, adică îndeplinește cerințele standardului MIL-STD 810H în materie de rezistență la șocuri, vibrații, altitudine și temperaturi extreme.

Un laptop pentru medii de lucru profesioniste nu este complet fără o serie de opțiune moderne de conectivitate. Aici ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582 punctează prin două porturi Thunderbolt 3 USB Tip-C, un port USB 3.1 Gen 2 și placa de rețea compatibilă cu standardul WiFi 6, optimizată de tehnologia ASUS WiFi Master Premium pentru a atinge rate de transfer până la 2.4 Gbps. ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582 poate fi achiziționat de pe eShop Oficial ASUS, fiind disponibil în mai multe configurații.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top