Now Reading
Trenul de Trieste

Trenul de Trieste

Revista Psychologies
Autor: Domnica Radulescu
Editura: Tritonic, 2008

“O poveste de dragoste incandescenta care se muta din Romania in America, din Muntii Carpati in Chicago, din totalitarism in libertate si de la infatuarea pasionata la intelegerea profunda…”

Trenul de Trieste, Domnica Radulescu, editura Tritonic


“O poveste de dragoste incandescenta care se muta din Romania in America, din Muntii Carpati in Chicago, din totalitarism in libertate si de la infatuarea pasionata la intelegerea profunda.

In vara anului 1977, tanara de 17 ani Mona Manoliu se indragosteste de Mihai, un tanar misterios, cu ochi verzi, care locuieste in Brasov, romanticul oras de munte in care ea isi petrece vacanta de vara. Nu se mai poate gandi la nimeni si la nimic altceva. Dar viata in timpul dictaturii lui Nicolae Ceausescu este grea. Foamea si paranoia atinge pe toata lumea. Ca si frica. Si intr-o zi, Mona il vede pe Mihai purtand o haina neagra de piele, specifica securitatii. Sa fie unul dintre ei?

Seducatoare, plina de suspans, intens evocatoare si povestita pe un ton surprinzator de original si poetic, Train to Trieste este atat puternica in emotii si limbaj incat este imposibil s-o lasi din mana.”
www.randomhouse.com

Profesoara universitara Domnica Radulescu a crescut in Bucuresti, emigrand in 1983 in SUA, in cautarea unei vieti mai bune si cu dorinta de a reusi in viata.

Amintindu-si de inceputurile departe de casa, povesteste ca nu i-a fost deloc usor. Lucra in trei locuri pentru a-si plati taxele de studiu, apoi a urmat masteratul si in final doctoratul.

Intrebata ce a simtit ca emigrant, Domnica a raspuns:
“Singuratate, descurajare, dorinta de a supravietui, care devine totul in viata. Vezi ca lucrurile merg greu, ca nu e chiar asa usor cum ti-ai imaginat, vine o perioada de spaima, de descurajare, apoi revii. Esti atat de traumatizat si de socat, incat o perioada esti ametit psihologic. Nu simti decat o exuberanta din asta bolnava de a supravietui, si de a merge inainte. […] Eu am avut o combinatie de ambitie, dorinta de a reusi, cu un oarecare noroc, o stea, o soarta care mi-a zimbit.”
Extras din interviul pentru Foaia Transilvana de Horatiu Damian

S-a intors in Romania pentru a preda cu o bursa Fullbright la Cluj.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top