Now Reading
Mens sana in corpore sano

Mens sana in corpore sano

Revista Psychologies
mens-sana-in-corpore-sano

Când vorbim despre echilibru nu ne referim doar la cel dintre viața personală și viața profesională. Felul în care pregătim organismul pentru o nouă zi este foarte important și în tot acest proces alimentația este un factor decisiv. Despre alimentație și echilibru am vorbit cu o mamă de doi copii, iubitoare de sport și interesată de nutriție. Despre alimentația sănătoasă a început să studieze în momentul în care a rămas însărcinată cu primul copil pentru că voia să își pregătească puiul încă din pântece pentru o viață sănătoasă. Oana Valah, căci despre ea este vorba, a urmat cursurile specializate din cadrul Institutului de Nutriție Integrativă din New York, devenind astfel, pe lângă nutriționist, și Health Coach acreditat internațional. Totul despre parcursul profesional, echilibru și nutriție într-un material marca Revista CARIERE, pentru secțiunea Work Life Balance.

Oana Valah, absolventă a cursurilor Facultății de Drept, a devenit nutriționist. Sunteți pasionată și de sport și de alimentația sănătoasă. De ce nu ați urmat cursul firesc de după Facultatea de drept și de ce ați ales Nutriția, ca alt domeniu de studiu?

Oana Valah: Pentru că în acea perioadă începuse să mă preocupe mai mult sănătatea mea, să fac mai multă mișcare, să mă informez mai mult în această direcție. Toate aceste lucruri au contribuit la decizia de a mă reorienta profesional. Mi-am dat seama că profesând ca jurist sau avocat nu voi putea să pun pe primul plan stilul de viață sănătos pe care mi-l doream. Dimpotrivă, o carieră în domeniul juridic presupune un nivel ridicat de stres, sedentarism, zi de muncă de 12h pe zi cel mai probabil… deci timp mai puțin pentru mine, familie, copil. Iar aceasta, din punctul meu de verdere, nu este formula optimă pentru sănătate și te erodează încet și sigur.

Înainte să aflați despre prima sarcină erați la fel de atentă la alimentație sau acela a fost momentul în care s-a declanșat „pasiunea” pentru bun și sănătos?

O. V.: Începusem deja să fiu atentă, să frecventez sala de fitness regulat. Soțul meu este antrenor de fitness, astfel că m-a ajutat să cultiv această pasiune pentru sport, prin exemplul personal. De asemenea, am înțeles, cam în acea perioadă premergătoare sarcinii, că alimentația are un impact major asupra felului în care arăt și nu este suficient doar să semnez condica la sală, dacă nu integrez sportul în stilul meu de viață concomitent cu o alimentație sănătoasă, bogată în fibre și nutrienți. De altfel, corpul meu era în cea mai bună formă când am rămas însărcinată tocmai datorită acestor conștientizări și ajustări în ceea ce privește regimul meu de viață. Și cred că a contat mult acest start foarte bun pentru o sarcină pe care am dus-o mai ușor, mai lin.

Citește articolul integral în Revista CARIERE!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top