Now Reading
Cum ne revenim dupa o respingere

Cum ne revenim dupa o respingere

Revista Psychologies

Atunci cand suntem interesate sentimental de o persoana, putem sa ne facem curaj sa o abordam. Totusi, acest lucru nu garanteaza reciprocitatea. Iata ce poti face pentru a-ti reveni dupa o respingere.

 

Rolul increderii in sine

Stim cu totii ca este importanta increderea in sine. Multe persoane au fost crescute intr-un mediu in care nu li s-a cultivat propria valoare si o imagine de sine pozitiva.

Se poate chiar sa fi crescut cu convingerea ca nu sunt merituoase sau dorite. Iar astfel de sentimente ajung sa afecteze si orice fel de relationare in viata adulta.

Chiar daca este dureros sa fim respinse de o persoana care ne place, este mai linistitor sa stim ca am incercat. Se spune ca ajungem sa regretam mai mult lucrurile pe care nu le facem.

Mai mult, nu considera un raspuns primit ca fiind o descriere la adresa ta. Doar pentru ca o persoana nu iti impartaseste atractia, nu inseamna ca tu nu esti atragatoare. Chimia si compatibilitatile variaza, iar o respingere nu defineste relatiile tale viitoare.

 

Aminteste-ti ca va trece

Imediat dupa un insucces suntem coplesite de sentimente negative sau de tristete, in functie de natura acestuia.

Este firesc sa simtim acest lucru, dar totodata trebuie sa facem un mic efort pentru ca starea sa nu dureze prea mult si sa nu se amplifice.

Pentru acesta, putem face un exercitiu prin care ne imaginam pe noi insene peste trei, patru sau zece ani. Oare supararea de acum va mai fi semnificativa atunci?

Este adevarat, cand suntem respinse de cineva care ne place, suntem afectate, dar nu trebuie sa ne reducem la acest rol.

Nu avem de ce sa uitam tot ceea ce insemnam si reprezentam doar pentru ca nu ne potrivim cuiva. Oare pe parcusul vietii, noi nu am respins pe nimeni?

Cu siguranta am facut acest lucru si nu pentru a rani sentimentele cuiva. Pur si simplu nu ne-am potrivit. Este mult mai corecta o astfel de atitudine decat o semi-incercare de apropiere atunci cand potentialul partener stie ca nu este interesat cu adevarat.

 

Schimba-ti punctul de vedere

Cand suntem respinse, avem un moment de sensibilizare, in care ne simtim foarte vulnerabile. Ne-am expus sentimentele, am fost deschise, dar nu am avut rezultatul dorit.

Acelasi lucru se poate intampla si daca prezentam un nou proiect la munca. Este adevarat, poate nu suntem atat de implicate afectiv, dar este tot o incercare.

Multe situatii ne coplesesc intrucat le vedem dintr-o perspectiva negativa asupra noastra. O respingere din partea cuiva care ne place poate fi interpretata ca „nu sunt suficient de atragatoare” sau „nu pot fi iubita”.

Desigur, sunt exagerate, dar pe moment par reale. Poti reformula spunandu-ti ca relatiile sunt dificile pentru toata lumea. De asemenea, multi trecem prin astfel de momente, iar tu nu esti diferita.

Mai degraba poti sa te apreciezi pentru curajul avut, de a te expune intr-o situatie delicata. Nu ai gresit cu nimic. Din contra, ti-ai raspuns la o intrebare si ai actionat asa cum ai simtit.

Foto: hepta.ro

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top