Now Reading
Cum poți deveni un bărbat atrăgător

Cum poți deveni un bărbat atrăgător

Femeile sunt mult mai atente la ceea ce vor de la un bărbat, iar atracțiile lor sunt mult mai bine conturate. În plus, au mai multe avantaje în favoarea atractivității proprii. Așadar, cum reușesc bărbații să atragă femeile? Și cum poți deveni un bărbat atrăgător?

Citește și:

Trăsături de personalitate care prezic infidelitatea

De ce e bine să fugi când simți o atracție sexuală prea puternică pentru cineva

Criteriile după care evaluăm…

Bărbații sunt considderați, din punct de vedere estetic, mai puțin atrăgători decât femeile. Cel puțin asta reiese dintr-un sondaj la care au răspuns bărbați și femei.

Acest lucru sugerează că atracția fizică nu este un indicator la fel de puternic în alegerea bărbaților, cum este în cazul femeilor.

Dar chiar dacă să fii sexy nu este așa important pentru bărbați… contează foarte mult. În multe cazuri, femeile tind să reacționeze mai puternic față de trăsăturile negative ale unui bărbat, decât o fac atunci când identifică trăsături pozitive.

Unele resping bărbații cu chelie, altele pe cei scunzi și majoritatea nu sunt atrase de bărbații cu burtă.

Reiese de aici că femeile sunt atrase de bărbații puternici, în formă, care transmit încredere în sine și au șanse mai mari să supraviețuiască, să se reproducă și să prospere în orice societate.

Atracția fizică este un criteriu pe care îl luăm în calcul la începutul relației – probabil pentru că joacă un rol important în formarea primei impresii.

Prin urmare, femeile care caută o relație trecătoare, vor alege un partener al cărui fizic este atrăgător.

Odată ce bărbații trec de proba atractivității, femeile încep să acorde mai multă atenție altor trăsături de personalitate, inteligenței și potrivirii lui ca viitor partener.

 

Totuși, ce contează?

Printre trăsăturile de bază pe care atțt bărbații cât și femeile le caută la un partener, se numără bunătatea și generozitatea.

Este și firesc, ținând cont că ne dorim relații funcționale, în care fiecare partener să ia în considerare părerile, nevoile și dorințele celuilalt.

Chiar și știind acestea, mulți dintre fustangii notorii sunt departe de a fi niște băieți drăguți și amabili.

De cele mai multe ori, ei au succes pentru că sunt „vânzători” talentați.  Respectiv, câștigă puncte spunând femeilor exact ce știu că acestea vor să audă.

Știm totuși că strategia nu are șanse pe termen lung, iar aventura, pe cât de pasional începe, pe atât de dur se încheie. La scurt timp.

În timp ce majoritatea bărbaților se simt atrași de anumite stereotipuri feminine, femeile dau dovadă de idiosincrazie, probabil pentru că iau în calcul mai multe criterii.

Unele sunt atrase de profesorul pasionat de citit sau de de artistul sensibil, în timp ce altele preferă atractivitatea fizică a sportivilor. Chiar și așa, se pare că majoritatea vor gravita în jurul artiștilor și muzicienilor…

Mare parte dintre femei vor evita o relație cu un șomer sau un alcoolic și vor căuta parteneri care au perspective profesionale bune.

Este și firesc să cauți o rețetă de succes pentru viitor și să ai rețineri când vine vorba să intri într-o relație cu un bărbat instabil financiar.

Dar în timp ce este de înțeles că vrem un partener pe care să ne putem baza financiar (și nu viceversa), există și femei cu criterii mai aprige în acest sector, în căutarea bărbaților cu potențial financiar foarte mare.

În general, din punct de vedere al etniei, religiei, intereselor politice, femeile sunt atrase de bărbați dintr-un mediu asemănător, iar un studiu efectuat pe cupluri căsătorite, chiar a identificat un număr mare de similarități între parteneri, inclusiv nivelul de inteligență sau înălțimea.

 

Ce au de făcut bărbații?

Atunci când femeile vor să atragă un bărbat dau mai multă atenție aspectului lor fizic, merg la shopping pentru ținute noi, se machiază cu atenție și sunt preocupate de fiecare detaliu.

În contrast, bărbații investesc mai puțin efort în aspectul lor, deși ar trebui să se străduiască să pară sănătoși și în formă. Doar știm deja că asta le atrage pe femei.

Hainele au și ele importanță chiar dacă bărbații cheltuiesc sume considerabil mai mici comparativ cu femeile.

Studiile demonstrează că aceștia vor investi mai mult atunci când sunt în fazele de curtare sau căutare a unei partenere și mult mai puțin odată ce s-au căsătorit. (Mare greșeală)

Prezentarea statutului social este unul dintre motivele pentru care felul în care se îmbracă bărbații este important.

Bărbații îmbrăcați într-o uniformă de fast-food va avea șanse mai mici să cucerească o femeie, decât un bărbat îmbrăcat cu halat de medic… Evident și calitatea hainelor pe care le poartă înafara orelor de program arată nivelul veniturilor.

Desigur, femeile sunt atrase și de alte indicii ale statutului social, de la felul în care bărbatul vorbește, mașina pe care o conduce și restaurantul la care sunt invitate.

Probabil din acest motiv femeile încă preferă ca bărbatul să achite consumația. În societatea actuală este un semn că dispui de venituri și ești suficient de generos să le cheltui cu persoana de care ești interesat.

Chiar și în societățile în care banii cu erau utilizați, bărbații veneau cu cadouri la femeia pe care o curtau. Prin urmare generozitatea este una dintre cele mai importante trăsături…

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top