Now Reading
3 motive pentru care ne atrage sexul în secret

3 motive pentru care ne atrage sexul în secret

Din motive variate, putem alege să nu facem publice anumite relații sexuale. Iar sexul în secret devine incitant și acaparator. Iată trei motive pentru care este irezistibil.

Citește și:

De ce dispare dorința sexuală în cuplu

O de la Orgasm. Diferențele dintre bărbați și femei la capitolul sex

Ioana și Radu au recunoscut că au o relație de câteva luni. În grupul de prieteni, cam toți observaseră că există atracție între cei doi, dar ambii au infirmat că ar fi într-o relație.

Întrebați de ce au ținut ascunsă relația, răspunsul a fost unul simplu: pentru că era incitant! S-au bucurat de contextul creat, în care și-au păstrat relație secretă și de intimitatea produsă de secretul pe care îl aveau… Iată și câteva explicații posibile legate de tentația de a ține secretă o nouă relație.

Noutatea în sine

Atunci când încep o astfel de relații, de regulă partenerii sunt recent întâlniți, cunoscuți sau… curtați. Satisfacția sexuală este la cote maxime în primul an de relație, iar apoi intră treptat în declin.

Deci începutul este cel mai palpitant și incitant, așa cum este și încântarea de a avea un nou partener pe care abia înveți să îl descoperi. Din păcate, odată ce crește familiaritate, scad atât excitația cât și dorința sexuală.

Cel puțin, asta știm din studii. Dacă în viața reală avem și exemple diferite, felicitări acelor cupluri…!

Tot acest joc de a ascunde o relație sexuală, nu trebuie să implice neapărat un partener nou. Pur și simplu ideea de a avea un astfel secret cu partenerul tău de cuplu poate crește incitația și excitația partidelor de sex.

Acum, nu știm cum se aplică în cazul infidelităților, deși cei care caută senzații tari, pot fi mânați tocmai de această posibilitate de a fi descoperiți. Idem pentru cei care caută locuri noi și cât mai publice pentru o o întâlnire erotică.

Ar fi recomandat și pentru cuplurile cu copii să caute locuri prin casă în care se pot „ascunde” pentru o partidă de sex. Nu are cum să strice…

 

Teama de a nu fi descoperiți

Atunci când decidem să ne păstrăm relația secretă, teama de a fi descoperiți dă o nouă dimensiune experienței sexuale.

Într-o cercetare s-a descoperit că indivizii care sunt mai temători sau anxioși (la traversarea unui pod înalt sau instabil de exemplu) vor avea tendința să considere un partener atrăgător și mai incitant.

Teama sau anxietatea asociate cu experiențele personale pot avea drept efect creșterea atracției sexuale față de un partener.

Orice tip de excitație fizică ne poate crește sentimentele de atracție. Iar bătăile mai accelerate ale inimii pe care le avem atunci când ne gândim că relația noastră secretă ar putea fi descoperită, vor crește totodată și dorința față de partener.

Secretul pe care îl împărțim este și el la fel de important. Poate, cu ocazia aceasta, reușim să înțelegem mai bine relații precum cea dintre Romeo și Julieta?

 

Secretele cresc intimitatea în cuplu

Foarte probabil împărtășim secretele celor de care ne simțim apropiați, dar în egală măsură, devenim mai apropiați de cei cărora le-am împărtășit un secret.

În cupluri, secretele comune sunt asociate cu o mai mare satisfacție în relație și o mai bună calitate a acesteia.

Evident, secretele de natură sexuală, în special dacă vorbim despre dorințe și fantezii, vor crește satisfacția sexuală a cuplului.

Și totuși, să nu uităm, majoritatea relațiilor ajung la un moment dat publice, motiv pentru care… ne putem bucura de acest secret cât timp îl putem păstra.

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top