Now Reading
De ce bărbații își pierd controlul în fața unei femei fatale

De ce bărbații își pierd controlul în fața unei femei fatale

Despre femeile fatale, cinematografia ne învață că pot obține ce vor de la bărbați. Cum fac asta și de ce le este așa de simplu, aflăm de la specialiști.

Citește și:

De ce e bine să fugi când simți o atracție sexuală prea puternică pentru cineva

5 motive pentru care un bărbat se retrage dintr-o relație de cuplu abia începută

Suntem deja la curent cu filmele în care băieții buni sunt manipulați de femei frumoase să comită diverse crime. Femeile atrăgătoare sunt investite cu această putere a seducției până la pierderea rațiunii. De către cine? De către bărbați, desigur.

La finalul filmului, bărbatul este condamnat pentru crimele sale și rămâne nelămurit cum de a ajuns să le comită. Audiența este cea care l-ar putea ajuta: se gândea la sex, de aceea a făcut tot ce-a făcut. În fața femeii fatale, eroul nu avea nicio șansă. Ea este purtătoarea tuturor atuurilor. Cel puțin în filme…

Cercetările unei universtități din Taiwan au vrut să demonstreze până unde merge puterea seducției emanate de femeile atrăgătoare.

Așadar, 74 de bărbați heterosexuali au privit fotografii cu femei pe care să le aprecieze în funcție de sex appeal. Jumătate dintre ei au vizionat fotografii ale unor femei extrem de atrăgătoare, iar cealalătă jumătate, a privit fotografii ale unor femei considerate mai puțin sexy.

Ulterior, bărbații au participat la un exercițiu, aparent fără nicio legătură cu vizionarea pozelor. Lor li s-a dat de efectuat o sarcină, în urma căreia li s-a spus că vor primi 5 dolari.

În plicuri, au fost puși în mod „accidental” 50 de dolari. Credeți că au returnat banii? Conduita lor a fost influențată de fotografiile vizionate. 78% dintre cei care au privit poze cu femei mai puțin sexy au returnat banii. Din celălalt grup, doar 54%.

Într-un al doilea studiu, aceiași cercetători au arătat unui grup de 90 de bărbați aceleași seturi de fotografii. Apoi le-au dat teste matematice de rezolvat și un interval de timp de 5 minute.

Pentru fiecare test pe care îl rezolvau în cele 5 minute, li s-au promis 20 de dolari. La expirarea timpului, au fost întrebați câte teste au rezolvat pentru a fi plătiți.

Ați ghicit deja, nu? Cei care au văzut poze cu femei sexy au fost înclinați să mintă. Respectiv, 60% dintre ei au încasat o răsplată mai mare decât meritau.

Din al doilea grup, doar 33% au procedat astfel. Mai mult, cei din primul grup au încasat fiecare cu aproape 60 de dolari în plus, în timp ce bărbații din al doilea grup au depășit suma reală cu 20 de dolari.

Alte studii au reușit să demonstreze că efectul vederii unor femei atrăgătoare asupra lipsei de onestitate a bărbaților este mediat de autocontrol.

Femeile frumoase îi determină pe bărbați să își piardă controlul și rezistă mai greu anumitor tendințe și impulsuri. Interesant este că cercetări similare demonstrează că femeile nu își pierd voința în fața bărbaților atrăgători.

Iată deci că și filmele de la Hollywood ne atrag atenția în mod corect. O femeie fatală poate abate un bărbat de pe drumul moralității. Totuși, de ce?

Un răspuns ar fi că imaginile sexy determină bărbații să se gândească la sex și cea mai rapidă variantă de a avea parte de el. Un bărbat nu își poate îmbunătăți brusc aspectul fizic pentru a atrage o parteneră.

În plus, femeile nu sunt atrase de bărbați arătoși și atât. Ele valorizează un bărbat cu resurse. Chiar și financiare. De unde și tentația celor din studiu de a face rost de mai mulți bani.

Cercetătorii concluzionează că dorința bărbaților de a avea parte de sex duce la comportamente necinstite care să îi ajute să poată afișa ceea ce femeile apreciază: bani, putere, reputație.

La adăpost, femeile nu pot cădea victime ale unui comportament necinstit, doar pentru că au întâlnit un bărbat sexy. Poate de aceea nici nu prea vorbim despre bărbați fatali…

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top