Now Reading
Ingerăm anual plastic de dimensiunile unui card

Ingerăm anual plastic de dimensiunile unui card

Revista Psychologies
Adevar-sau-Reciclare-in-liceele-din-Bucuresti_2-1.png

Un eveniment educativ captivant a adus laolaltă 200 de liceeni din clasele a IX-a și a X-a din capitală, în scopul de a-i face mai conștienți de impactul plasticului asupra mediului și de a-i încuraja să adopte un comportament sustenabil. Organizate de Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP) România, aceste ateliere au oferit liceenilor o perspectivă clară asupra problemelor legate de reciclare.

Iată câteva dintre cele mai uimitoare informații pe care acești tineri au aflat participând la aceste ateliere:

-Trei sferturi din deșeurile de pe plajă sunt plastic

– Ingerăm anual o cantitate de plastic de dimensiunile unui card

– Nu toate materialele se pot recicla

– Fiecare locuitor aruncă anual aproximativ o tonă de deșeuri

– Dacă topim metalul și sticla putem să le reciclăm la nesfârșit

Atelierele au fost o oportunitate excelentă pentru a stârni curiozitatea adolescenților, folosind jocuri, întrebări și provocări legate de colectarea separată a deșeurilor. De asemenea, finalizând aceste ateliere, 100 de colegii și licee din București vor beneficia de acest joc ca parte a unui kit educațional destinat cadrelor didactice.

6 ateliere au fost moderate de Alex Zamfir, cunoscut în mediul online ca Cel mai bun Tată, la Liceul Teoretic „Jean Monnet”, Colegiul Național „Iulia Hașdeu” și Colegiul Național „Grigore Moisil”. Tinerii s-au dovedit a fi extrem de implicați în activități, manifestându-și dorința de a contribui la găsirea soluțiilor pentru problemele legate de deșeurile de plastic.Adevar-sau-Reciclare-in-liceele-din-Bucuresti_Alex-Zamfir

Este demn de menționat că România ocupă ultimul loc în Europa în ceea ce privește reciclarea. Elevii au reacționat cu îngrijorare la această informație și au subliniat importanța atenției și a acțiunii la nivelul autorităților și al cetățenilor.

Această inițiativă a fost primită cu entuziasm, atât de elevi, cât și de cadrele didactice implicate. Acest tip de ateliere educative contribuie la dezvoltarea unei conștiințe mai acute asupra problemelor legate de mediu și reciclare, formând viitoare generații responsabile și orientate spre acțiune. Alex Zamfir a subliniat importanța ascultării adolescenților și a spus: „Cred că e important să-i ascultăm pe adolescenți, să fim mai atenți la ceea ce au de spus.”

Feedback-ul pozitiv primit din partea liceenilor și a profesorilor arată că această inițiativă educativă este pe placul adolescenților și contribuie la adoptarea unui comportament mai responsabil legat de plastic, reciclare și colectarea separată.

ASAP România continuă să desfășoare campanii și ateliere educaționale pentru a promova conștientizarea și schimbarea de atitudine față de impactul plasticului asupra mediului și pentru a încuraja un comportament mai sustenabil în rândul tinerilor.

Toate informațiile despre programul ASAP sunt disponibile pe site-ul oficial ASAP România și pe conturile de social media, Facebook, Instagram și TikTok.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top