Now Reading
Intelegerea unui copil cu ADHD

Intelegerea unui copil cu ADHD

Revista Psychologies

ADHD este o problema reala cu care se poate confrunta un copil, iar identificarea acesteia, si acordarea sprijinului necesar din timp, este definitorie. Nu te grabi sa cataloghezi anumite actiuni ale lui ca fiind neobedienta ci fii atenta la toate semnele si cauta ajutor.

 

Copiii cu ADHD pot avea dificultati in a citi, calcul si expresie grafica. Pentru aceste dificultati evident ei au nevoie de ajutor suplimentar in dezvoltarea abilitatilor.

Astfel lectiile suplimentare si meditatiile pot veni in sprijinul lor. In egala masura vor avea nevoie de sustinerea profesorilor, care trebuie in primul rand sa inteleaga problema si sa nu o trateze indiferent sau acuzator, confundand-o cu dezinteres intentionat.

Copiii cu ADHD pot avea dificultati in ascultarea instructiunilor, in concentrare in timpul lecturii sau in gandirea in timpul scrisului.

Anumite deprinderi pot fi invatate intr-un ritm mai lent, asa cum alte deprinderi nu pot fi invatate.

Oferirea de materiale si tehnologii care sa faciliteze invatarea pentru acesti copii este esentiala.

 Copiii cu ADHD sunt cu usurinta distrasi de alte activitati din jurul lor sau de actiunile altor copii.

Motiv pentru care, le este greu sa se concentreze la ore sau sa ramana asezati la locurile lor. Desi se straduiesc, nu pot tine pasul cu restul copiilor, nu termina de scris la fel de repede si nici nu invata la fel de usor.

Copiii vor necesita atentie speciala din partea parintilor si a profesorilor pentru a fi invatati sa gaseasca un model propriu de adaptare, prin care sa tina pasul cu restul copiilor.

Intelegerea ADHD-ului ca fiind o problema de sanatate este importanta pentru cei care le ofera sprijin.

 

Sursa: „Cum sa cresti un copil cu ADHD – 10 lectii pe care nu le poti invata de la medici”- Vincent J. Monastra, Ed. Trei.

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top