Now Reading
Motive feminine pentru infidelitate

Motive feminine pentru infidelitate

Revista Psychologies

Oare de ce amantul e mai sexi decat sotul? Si femeile ajung la infidelitate, iar daca nu o fac, unele sunt totusi atrase de idee. Iata care ar fi motivul.

 

Atractia fantasmelor

„Amant“ e cuvantul acela frantuzesc si senzual. Inseamna, prin definitie, barbatul care te atrage sexual, altul decat sotul, nu-i asa?

Inseamna misterul, pasiunea, enigma, excitatia, cam tot ce lipseste din relatia cu sotul, pe care il cunosti ca pe propriile buzunare.

Deseori, in fantasmele femeilor, amantii sunt, prin definitie, tineri, energici, in forma. Au o energie molipsitoare, umorul treaz si atentia concentrata numai si numai asupra femeii mature pe care o iubesc (sau nu, dar ce conteaza?!).

 

Etichetari absurde

Auzim adesea de femei care s-ar lasa tentate – o noapte-doua sau pentru o relatie de scurta durata – de un june de maxim 27 de ani.

Ce ascunde aceasta tentatie, de fapt? Este amantul ingredientul secret pentru o viata sexuala ca in tinerete? O injectie de adrenalina?

Dar de ce sotul ar trebui pus in contrast cu acest personaj mitic: amantul? De unde vine ideea ca un sot e ceva banal, la indemana, si un amant e ceva dezirabil?

Care sunt, de fapt, cauzele infidelitatii feminine? De cand sotul e echivalentul lipsei de virilitate si amantul – al prezentei absolute a acesteia?

 

Asteptari nerealiste

Ideea este ca o relatie sexuala pe termen lung la temperatura de la inceput nu prea exista. Cei care reusesc asa ceva, sunt mai degraba exceptia.

Tentatia fructului oprit e mai comuna decat credem si ea nu este exclusiv una masculina. Si femeile au nevoie de noutate pentru a avea un libidou crescut.

Familiaritatea nu este garantia excitatiei. Barbatii ar trebui sa faca, si ei, eforturi sa fie atragatori pentru ca sotia sa fie entuziasmata in pat. Din ce vedem insa, cel putin cultural, presiunea e mai degraba pe femei in directia aceasta.

 

Intretinerea pasiunii

Femeia trebuie sa se mentina atractiva ca sa fie el atras de ea. Nu prea se spune ca si invers ar fi necesar.

Barbatul roman prea adesea uita sa mai mearga la sala dupa cinci-sase ani de mariaj (daca vreodata a fost) si crede ca e natural sa fie asa. Mariajul e un fel de vacanta permanenta.

Dar sa nu uitam ce scriam mai sus: cel mai important ingredient al unei sexualitati reusite e noutatea (sau iluzia acesteia).

Iata de ce ideea de amant va fi mereu mai sexi decat ideea de sot… Iar daca vrem, totusi, sa nu ne confruntam cu acest episod, putem ambii parteneri sa fim deschisi sa intretinem pasiunea in cuplu.

Pentru ca, oricat de pragmatic ar suna pentru o scena de amor, atractia se intretine cu eforturi si implicare.

 

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top