Now Reading
O de la Orgasm. Cum îl împiedici să-ți fie infidel în câteva tehnici cu sex și fără sex

O de la Orgasm. Cum îl împiedici să-ți fie infidel în câteva tehnici cu sex și fără sex

Adulterul, infidelitatea… ce dramă, nu-i așa?  Ei bine, în afara cazurilor patologice când celălalt chiar nu-și poate ține hainele pe el și îl atrage orice mișcă, în general, putem construi un cuplu în care infidelitatea să fie la distanță.

 

 

Da, există oameni pentru care infidelitatea este a doua natură. În general, sunt cei care nu prea se pot atașa de o singură persoană, ci se atașează de mai multe (în același timp).

Poate că mama nu i-a luat în brațe când erau mici și caută mereu brațe care să-i alinte acum, ca adulți. Serios acum, oamenii aceștia au o problemă de… stimulare.

Ei vor să fie mereu îndrăgostiți, pentru că amorul intens al primelor săptămâni de relație este ceea ce îi stimulează, le dă adrenalina de care au nevoie.

 

Citește și:

O de la Orgasm. Câteva motive pentru care partenerul te poate înșela

Cum îţi vindeci rănile provocate de infidelitate

Putem să-i înjurăm, să-i blestemăm, urâm cu spume, dar asta e. Așa sunt ei și doar un demers terapeutic îi poate face să fie altfel (cât de cât… uneori nici așa).

Dar în general, oamenii echilibrați emoțional și care își extrag stimularea și din alte zone decât cea afectivă (se aruncă cu parașuta, de exemplu, dacă le plac senzațiile tari), pot să fie fideli.

Până la urmă, să alergi mereu după fuste (sau izmene…) e ceva obositor. Cu o condiție: să găsească în cuplul de bază ceea ce au nevoie, stimularea emoțională și sexuală de care au nevoie. Așadar, ce poți face ca să îți aperi cuplul de greșitul așternutului?

 

Timpul e cel mai mare capital

Petrece timp cu celălalt. Mult timp. Asta contribuie la comunicare, la adâncirea atașamentului și intimității. Dar atenție, a petrece tot timpul în fața televizorului sau în garsoniera voastră poate fi banal și nestimulant.

Cel mai bine e să faceți împreună chestii cu adrenalină. Călătorii, sport, etc. Cu cât sunt mai intense, cu atât mai bine.

 

Pupături cât mai multe. Sărutul scade stresul!

Sărutul are darul de a scădea stresul, de a excita partenerul sau partenera, de a deschide calea către sexualitate. Și știm deja că sexualitatea e baza unui cuplu unit. Așadar nu fiți zgârciți cu pupăturile. Oricât, oricând și oriunde.

 

Pune-ți niște ochelari roz. Serios.

Dacă nu te poți abține să-i vezi defectele, fă efortul activ de a-i vedea prima și prima dată calitățile. Poate că nu e bună gospodină, dar e tandră. Poate că nu e cel mai frumos bărbat, dar e dedicat profesiei și te face mândră de el.

Admirația și atașamentul ne ghidează comportametul personal în direcția unor interacțiuni pozitive cu celălalt. Adică nu vei mai fi tentat/ă să îl/o critici, ci să sari pe el. Și asta îl/o va face să răspundă pozitiv, și să vină acasă numai și numai la tine.

 

Exprimă-ți dragostea în diverse feluri

Poate că soțul nu e prea bun la adus flori de 8 Martie sau cercei. Nu știe să spună „te iubesc“, însă adună bani să te ducă la Paris în iunie. Sau să îți cumpere pantofii aceia scumpi și frumoși. Nu e minunat?…

Cert este că bărbații tind să spună „te iubesc“ într-un fel ceva mai sexual decât femeile. Pur și simplu, pentru ei acesta e limbajul iubirii. Ele vor să audă declarația, să fie alintate. Pentru un cuplu unit și fidel, e bine să vă întâlniți undeva la mijloc.

Fă un exercițiu de imaginație și găsește un gest care să o/ îl surprindă. Banalul buchet de 100 de trandafiri o fi frumos, dar o excursie pe nepusă masă la munte (la o pensiune cu jacuzzi și pat mare, mare) e și mai și. Uneori costă cam la fel…

 

Sex, sex, sex. Și iar sex.

Am pus pe penultimul loc trebșoara asta, deși ea e baza. Sexul e la baza unui cuplu, și el este mai mult decât interacțiunea fizică, e limbajul intimității.

Un om satisfăcut sexual nu va căuta în altă parte ceea ce are acasă. Și nici măcar nu e nevoie de sex ca în filmele deocheate.

E nevoie de sex ca… voi doi, ca atunci când nu vă apasă de nimic și aveți timp să vă priviți în ochi câteva minute (chestie care crește nivelul de atașament).

 

Diversitatea e mama amorului

După 20 de ani de căsătorie, toate cele de mai sus pot părea… fumate. Să nu uităm că avem un creier setat pe diversitate, stimulat de noutate.

Nu întâmplător, la vârsta mijlocie fac oamenii pasiuni mistuitoare pentru cineva nou, pasiuni pe care nu le pot controla, indiferent cât au fost de fericiți cu celălalt înainte. Noutatea e un motivator extraordinar.

Așadar, ca să-ți aperi cuplul de infidelitate, bag-o în ecuație, noutatea adică. Fii nou vizual (o tunsoare nouă și șic? Lenjerie nouă și sexy?), fii nou intelectual (mergeți la o piesă de teatru la Paris), nou așa cum te duce pe tine imaginația.

Și mai fii conștient de ceva: uneori, infidelitatea se întâmplă pur și simplu, indiferent de câte eforturi ai făcut ca să o previi. Ceea ce trebuie să înțelegi sunt resorturile ei.

De ce s-a întâmplat? Se poate remedia povestea voastră de cuplu? Cum se poate reclădi încrederea? Specia umană NU este monogamă, ar fi momentul să recunoaștem public asta. Dar dacă știm acest adevăr, putem jongla cu el. Uneori mai mult decât credem.

 

 

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top