Now Reading
Patru motive pentru care eviti o relatie noua de cuplu

Patru motive pentru care eviti o relatie noua de cuplu

Uneori nu trebuie sa dam vina pe statistici, nici pe numarul mic de barbati eligibili, ci pe propriile ganduri si frici. Anumite ocazii de a avea o relatie de cuplu le pierdem de teama, dintr-o imagine de sine alterata si prea multa analiza. Iata cateva motive pentru care eviti o poveste noua de iubire si cum sa iesi din blocaj.

 

Panica

Presupunand ca esti la o petrecere si cunosti un barbat care pare interesat de tine. In caz ca iti trec prin minte ganduri precum „oare cum sa ma port”, „ce va crede despre mine”, „daca nu ma va placea” inseamna ca panica este prima reactie la o situatie cu potential romantic.

Panica nu te ajuta nici sa te relaxezi, nici sa fii tu insati. Mai mult, poti rata ocazii interesante bazandu-te pe ea.

Incearca sa nu te concentrezi pe aceste ganduri si intrebari, iar pentru a te relaxa, nu investi comunicarea cu presiunea unui posibil inceput de relatie. Poate fi doar un inceput de conversatie si atat.

 

Criticul interior

Daca recunosti vreuna dintre intrebarile de mai sus, sau ai altele cu substrat negativ care iti vin in minte, atunci esti prea obisnuita sa asculti vocea ta critica. Uneori, este bine sa o contrazici cu incurajari si ganduri bune la adresa ta.

Astfel de idei te vor afecta pe termen lung, intervenind in mai multe aspecte ale vietii tale. Sunt momente in care iti trebuie doar putin curaj si incredere in tine insati. Iar in astfel de momente, criticul este ultima voce pe care sa o asculti.

 

Scenariile negative

Poti fi una dintre persoanele care nu stiu sa accepte admiratia si incurajarile din partea celor din jur. Un astfel de comportament poate duce pana la dorinta de a trece aproape neobservata. Iti este parca mai usor asa, invizibila, decat avand parte de atentie.

Acest lucru se poate intampla daca mintea ta deruleaza scenarii negative in care, daca te bazezi pe acest feed-back din partea cuiva, cand il vei pierde, te va durea foarte tare.

In consecinta, actionezi prin a tine la distanta astfel de situatii, considerand atitudinea ta o metoda de preventie. Reusesti prin aceasta retragere sa te izolezi si mai mult si sa iti alimentezi gandurile negative.

Poti face exercitii de relaxare, in care nu investesti orice gest pozitiv indreptat catre tine cu un potential pericol. Mai mult, exerseaza cum poti sa accepti un compliment zambind si simtindu-te bine.

 

Stilul de atasament

Desigur, exista multe stiluri de atasament, iar la extremele neconstructive putem intalni pe de-o parte dependenta, iar pe cealalata evitarea si ambivalenta. Una dintre temerile in a incepe o relatie noua se poate manifesta prin evitarea implicarii emotionale.

Pe langa o teama de respingere, poate fi si neincrederea ta ca o relatie poate sa dureze. Daca esti ambivalenta in privinta relatiilor, in timp ce spui ca iti doresti sa te implici, iti spui si ca iti este frica sa nu fii respinsa sau parasita ulterior. In concluzie, te retragi cat mai repede si uneori nici nu incerci.

Detaseaza-te de temeri, incearca sa nu dai prea mult credit gandurilor tale si fii mai prezenta in tot ceea ce se intampla in jurul tau.

Nu trece orice experienta si prin filtrul negativ. Nu trebuie sa te implici emotional complet intr-un termen scurt, dar nici sa nu dai o sansa ocaziilor pe care le ai.

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top