Now Reading
Single with a boyfriend

Single with a boyfriend

Revista Psychologies

Poate fi o noua categorie relationala in care echilibrul emotional si independenta iti raman prieteni, indiferent de statutul de moment. Daca ai petrecut perioade indelungate fiind single, iar acum esti cuplata, anumite ritualuri nu au de ce sa se schimbe. Mai mult, pot sa te ajute in noua relatie.

 

Independenta este un element important in primul rand pentru tine. Poate in perioadele de singuratate ai tanjit ocazional dupa prezenta unui partener dar ai reusit sa le folosesti in avantajul tau.

Ai invatat sa fii pe picioarele tale, ca nu ai nevoie de o jumatate pentru a te simti intreaga si ca sa fii single poate avea multe avantaje.

Sa nu fii dependent emotional de o persoana nu inseamna ca nu ai sentimente sau ca nu vei fi ranit de o despartire.

Inseamna ca iti vei reveni mai usor si totodata, vei iubi fara capcane. Capcanele apar atunci cand investim partenerul cu exclusivitate asupra confortului nostru emotional.

Daca nu reusesti sa faci singura asta pentru tine, sarcina este dificila pentru cineva din exterior. Incearca sa iti mentii anumite aspecte ale vietii tale de single girl iar lui permite-i sa fie ingredientul care iti da un plus de chef, de bucurie, de emotii pozitive.

 

Nu-ti fie teama. Cu binele ne obisnuim usor, iar atunci cand gasim un partener de care ne indragostim, apare si teama de a-l pierde. Da, este posibil ca acest lucru sa se intample, dar se poate si sa nu.

Teama de a-l pierde este teama de a fi raniti, de a suferi, de a nu mai avea acces la ceva ce ne da motive de bucurie. Nu uita viata ta de single. Erai chiar atat de nefericita?

Ai invatat sa traiesti singura, sa fii impacata cu tine, iar daca viata te va aduce din nou acolo, vei fi pe un teren familiar. Nu te poti feri de suferinta fara sa te feresti totodata de ceea ce este frumos.

Nu-ti investi iubitul cu raspunderea intregii tale fericiri si ramai ancorata in acele lucruri pe care stii sa ti le oferi singura. O parte din tine poate ramane single si cand esti in relatie.

 

Activitatile de suflet, care ne fac placere, nu trebuie abandonate. Este adevarat ca uneori suntem mai tentate sa stam in bratele iubitului decat sa ne ducem la cursul de pictura.  Dar este mai sanatos sa mergem acolo, sa facem acest lucru pentru noi si apoi sa revenim la el.

Sa nu renunti la timpul acordat unor pasiuni, placeri sau prietenilor inseamna sa nu renunti complet la lucruri care te definesc doar pentru ca acum ai un iubit.

Daca vei incerca sa te contopesti cu el, treptat vei uita si tu cine esti. Ori, nu ar fi frumos sa tii minte si, mai mult, sa ii arati si lui?

Nu uita intr-o relatie sa ramai echilibrata aratandu-i partenerului ca l-ai ales pentru ca asa vrei nu pentru ca ai nevoie. Iar pentru asta, nu scutura statutul de single de pe tine ca pe o scama.

Indiferent daca esti cuplata sau nu, prima si cea mai importanta relatie ramane cea pe care o ai cu tine.

 

De Iulia Barca

Foto: 123rf.com

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top