Now Reading
Vrei un cuplu fericit? Faceți curățenie împreună

Vrei un cuplu fericit? Faceți curățenie împreună

Nu este nicio distracție să facem curățenie. Sau piața. Sau să spălăm rufe, vase și să facem de mâncare. Dar, dacă le facem împreună, parcă nu mai sună atât de copleșitor.

Citește și:

Ce greșeli facem în cuplu din teama de a nu fi răniți

Ce drepturi au femeile în ceea ce privește sexualitatea

Nu spun că nu există persoane cărora le face plăcere să se ocupe de activitățile casnice. Poate chiar este o formă foarte bună de relaxare. Dar, după 8-10 ore la birou, când vii acasă și ai prefera fie să te odihnești fie să petreci timp cu copilul, un morman de vase nespălate, cinci cămăși de călcat și mâncare de gătit sună fix a ceva ce nu ți-ai dori.

Da, mamele noastre le făceau pe toate. Da, bunicile noastre făceau și mai mult. Încă știu femei care la 70 de ani se ocupă de grădină, animalele din curte, casă și familie. Și sunt de admirat. Dar am evoluat.

Dacă nu mai naștem pe câmp sub cerul liber, poate este timpul să redefinim mai clar și cine „trebuie” să se ocupe de casă. Răspunsul e simplu: nimeni nu „trebuie”!

Dacă ne ocupăm de casă o facem pentru că este spațiul în care trăim și îl îngrijim la fel cum îngrijim propriul corp. Dacă ne permitem să externalizăm acest serviciu – nu ne referim aici la igiena personală (deși, cine știe?) – este ideal. Pentru că în felul acesta contribuim și la veniturile unei alte familii.

Dacă nu externalizăm, atunci de casa în care locuim ne ocupăm toți cei care locuim acolo. Nu există serviciu mai stresant sau sarcini mai multe pentru un membru al familiei.

Nu există  „mama se ocupă de copil” și nici „femeia spală vasele”. Asta dacă vrem un cuplu fericit și armonios. Pentru că, pe parcursul timpului, partenerul nu va mai fi năucitor de atrăgător și nici un puzzle de care nu ne mai săturăm.

Iar când sosește acest moment, este ideal să fie omul în care avem încredere, pe care ne bazăm și care ne spijină. Reciprocitatea poate avea loc începând cu bucătăria.

Este necesar să fim în mod egal implicați în sarcinile casei. Este ok ca timp de o săptămână sau două să preia unul dintre voi toate sarcinile pentru că celălalt are o perioadă mai încărcată la serviciu.

Dar este la fel de ok să vi le împărțiți în mod constant. Dacă ea gătește prost, o poate face el. la schimb, ea va spăla vasele și va aspira. Sau va duce gunoiul, nu contează.

Este important ca niciunul dintre voi să nu se simtă încărcat cu toate aceste responsabilități. Pentru că, mai devreme sau mai târziu, își va vărsa frustrările datorate și oboselii acumulate.

Cercetările demonstrează că sănătatea fizică a femeilor care sunt active în câmpul muncii depinde și de limitarea muncilor de la domiciliu. Așadar, pentru o viață sănătoasă (și fericită), spălați vasele împreună.

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top