Now Reading
Cum să ai mereu un super libido

Cum să ai mereu un super libido

laetitia-fontana
cum-să-ai-mereu-un-super-libido

Până când moartea ne va despărți – ideal sau utopie?

A devenit una dintre cele mai populare statistici că aproximativ 50% din căsnicii se încheie în divorț. Și nu toate cuplurile căsătorite nefericite îndrăznesc să divorțeze, așa că rata de fericire și împlinire durabilă în căsătorie este considerabil sub 50%.

Să fie doar o utopie ideea că, deși trupul îmbătrânește, iubirea poate rămâne mereu proaspătă?

Răspunsul tantric este „NU!” Iubirea în cuplu poate fi mereu înfloritoare, iar pentru aceasta este necesar să fie udată cu apa vieții – Erosul. Amorul orgasmatic, împlinitor, ce însuflețește relația și o ajută să treacă, asemenea apei, chiar și prin inima muntelui, dacă este nevoie!

De la pipetă, la Niagara

Pe lângă faptul că „dragostea durează 3 ani”, sunt alte statistici și mai triste care arată că enorm de multe femei nu au trăit vreodată orgasmul și că majoritatea celor care totuși cunosc fenomenul, nu îl au în timpul actului amoros, ci singure. Cum ar putea atunci Erosul să fie apa vieții, când ea abia dacă picură când și când în relație?!

Răspunsul vine printr-o răsturnare de perspectivă, pentru ca tot ce a fost pe dos să poată reveni la un sublim firesc! S-a ajuns să se creadă că sexul este ceva pur hormonal și fiziologic. Sexul într-adevăr așa este – procesul naturii de a se reproduce. Este, însă, clar că nu este cazul să naștem o nouă viață după fiecare moment de intimitate.

Dar Erosul, fundamentul iubirii romantice, nu este sex. Este cu totul altceva să facem dragoste pentru a ne contopi, pentru a ne întregi, pentru a ne revărsa iubirea și a copleși ființa iubită cu bucurie, plăcere și fericire. Aici se trece de la pipetă, la Niagara! Instinctul de reproducere are doar ocazionale zvâcniri compulsive, în timp ce Erosul este un flux continuu ce face ca iubirea să ardă luminos, ghidându-ne pașii către noi și noi profunzimi de intimitate și împlinire în cuplu.

Citește articolul integral în ediția de mai a revistei Psychologies sau abonează-te și primește lunar cadourile pregătite.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top