Now Reading
DENT ESTET – ortodonție digitală pentru un zâmbet perfect

DENT ESTET – ortodonție digitală pentru un zâmbet perfect

Revista Psychologies
dent-estet-ortodonție-digitală-pentru-un-zâmbet-perfect

Utilizarea unui aparat dentar pentru îndreptarea dinților reprezintă mai mult decât obținerea unui zâmbet frumos. Tratamentul ortodontic are un impact pozitiv asupra sănătății orale și asupra stării de sănătate în general, iar alignerele dentare disponibile în cadrul clinicilor DENT ESTET reprezintă cea mai modernă soluție pentru a te bucura de un zâmbet sănătos și frumos, indiferent de vârstă. Un zâmbet aliniat și strălucitor ne dă încredere, ne ajută să avem o masticație corectă, să evităm uzura excesivă a smalțului sau durerile ce pot apărea ca urmare a unei mușcături necorespunzătoare.

Ce sunt alignerele dentare

Alignerele reprezintă rezultatul unei tehnologii care a revoluționat tratamentul cu aparat dentar, iar medicii ortodonți din întreaga lume au recomandat această metodă non-invazivă. Aparatul dentar transparent a devenit alegerea a milioane de oameni, adolescenți sau adulți, datorită avantajelor pe care le are față de cel tradițional.

Alignerele sunt gutiere aproape invizibile, realizate dintr-un material termoplastic transparent; ele reprezintă opțiunea ideală pentru cei care nu se simt confortabil cu brackeți. Confortul psihic și fizic oferit de folosirea alignerelor este net superior: gutierele pot fi îndepărtate pentru o igienizare dentară corectă și pentru a mânca fără restricții. Sunt evitate probleme precum abraziunea dentară, decolorarea dinților sau decalcifierea smalțului dentar, care pot apărea în cazul utilizării aparatului dentar clasic.

Un alt avantaj major oferit de alignerele dentare este reducerea duratei tratamentului, dar și a timpului alocat pentru vizitele la medicul ortodont. Datorită tehnologiei inovatoare care stă la baza creării acestor aparate, mișcările dinților și realinierea acestora sunt planificate încă din momentul realizării planului de tratament. Medicul ortodont cunoaște fiecare stadiu al tratamentului, iar pacientul poate să previzualizeze în timp real modificările care au loc în ceea ce privește alinierea dinților, dar și cum va arăta la final zâmbetul său. Pentru ca rezultatele să fie cele scontate, este important ca alignerele să fie purtate conform recomandărilor medicului ortodont.

De ce să alegi DENT ESTET pentru a-ți transforma zâmbetul cu alignerele dentare

Expertiza și nivelul de performanță atins de echipa DE Ortho Digital Team

În cadrul diviziei DENT ESTET Ortho Digital Team, o întreagă echipă de medici specialiști în Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială, acreditați internațional, oferă adolescenților și adulților servicii stomatologice de calitate cu cele mai noi tehnologii.

Mihai Gavrilescu„La DENT ESTET, promovăm beneficiile stomatologiei digitale pentru a transforma modul în care pacientul percepe vizita la medicul dentist. Credem în ortodonția digitală, în estetica dentară ridicată la nivelul de artă și în toate procesele digitale de înaltă performanță, pentru că știm că în acest fel putem să schimbăm viețile pacienților noștri. Datorită abordării multidisciplinare a planului de tratament și a diagnosticul ortodontic 100% digitalizat, putem spune că nu există niciun risc care să afecteze rezultatul final. În cazul tratamentelor cu alignere dentare, primele rezultate pot fi observate chiar și după numai șase luni, iar gradul de mulțumire este unul ridicat. Pacientul este martorul transformării zâmbetului său în timp real.”, a declarat dr. Mihai Gavrilescu, medic specialist în Ortodonţie şi Ortopedie Dento-Facială, Brand Ambassador CLEAR CORRECT®.

Diagnosticul ortodontic este 100% digitalizat

În cadrul unui flux complet digitalizat, echipa de medici DE Ortho Digital Team utilizează stomatologia 3D pentru a obține amprenta dentară, folosind scannerul intraoral pentru amprentare. De asemenea, cu ajutorul tehnologiei 4D integrată în scannerul revoluționar MODJAW™️, medicul ortodont poate înregistra digital mișcările funcționale ale maxilarelor, pentru ca rezultatele finale să fie complet personalizate și funcționale.

Informațiile obținute astfel sunt transmise specialiștilor din cadrul companiei Straumann®, producătoarea alignerelor CLEAR CORRECT®, disponibile în cadrul clinicilor DENT ESTET. Ulterior, specialiștii elvețieni creează cu ajutorul unui software 3D performant un set personalizat de gutiere transparente și moi care vor fi aplicate direct pe dinți. Pacientul primește mai multe seturi de gutiere transparente, care vor fi schimbate în funcție de evoluția tratamentului, la un interval de timp stabilit de medicul ortodont. Fiecare gutieră preia poziția dinților care a fost pregătită de gutiera anterioară, forțând astfel dinții să se așeze în poziția dorită la finalul perioadei de tratament.

Abordarea holistică a sănătății orale

La DENT ESTET, cu medici specializați în toate ramurile medicinei dentare lucrând împreună, sub supravegherea unui medic coordonator, sănătatea pacientului este abordată holistic, multidisciplinar și interdisciplinar, soluțiile de diagnostic și tratament fiind complet personalizate pentru maximizarea rezultatelor. Riscul apariției unor complicații este mult redus, la fel și numărul de vizite în cabinetul stomatologic, ceea ce contribuie la creșterea gradului de confort.

Noile tehnologii ortodontice apărute și noile generații de aparate dentare (cum sunt alignerele dentare), au crescut gradul de acceptare a tratamentului ortodontic și în rândul adulților. Conform Asociației Americane de Stomatologie, 70% dintre purtătorii de aparat dentar sunt femei și fete, iar motivația este îmbunătățirea esteticii zâmbetului.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top