Now Reading
O editie speciala Psychologies

O editie speciala Psychologies

Pentru ca mesajele venite de la dvs. sunt atat de informate, de pline de bun simt si de politete incat indraznim sa credem ca prin intermediul acestei reviste am creat o enclava de reflectie si de decenta a discursului, deosebita in peisajul de neinteles al media de azi.

Sincer, nu a fost simplu deloc. Tot ce inconjoara stiinta psihologiei este privit de catre cei din afara acestui cerc de interes cu neincredere, de parca psihologia este egala cu Prozacul si terapia sau dezvoltarea personala, cu Miscarea de Integrare in Absolut.

Cei care ne-au scris in tot acest timp sunt de o calitate umana si profesionala care ne face sa ne simtim deopotriva mandri si… smeriti. Sa primesti un mail in care iti scrie o distinsa doamna doctor neurolog cum ca Psychologies este singura revista romaneasca pe care o cumpara, iti face ziua mai frumoasa.

De asemenea, sa ti se scrie din Franta, Anglia, Spania sau din Italia de catre romani care locuiesc acolo ca isi cumpara editiile locale, dar ca au abonament si la cea romaneasca, este, iarasi, ceva tare placut.

Si pentru a celebra cei trei ani de existenta, am realizat alaturi de Avon o editie speciala dedicata luptei impotriva cancerului la san. E un «pink issue» dedicat femeii, feminitatii si sanatatii.

Nu este deloc usor sa faci o revista. in brambureala economica de azi, presa este o acrobatie. Dar sentimentul unei noime mai presus de strictele ecuatii income-outcome ne face sa mergem mai departe.

Avem senzatia ca deja publicul are nevoie de aceasta revista in care ne straduim sa punem raspunsuri corecte, adaptate si particularizate, in care aducem lunar oameni destepti.

E un demers de calitate cautata de noi, pentru ca, in media de azi, mai mult nepriceputii sunt purtatori de mesaj. Sunt constienta ca generalizez, insa de cate ori deschid televizorul, aproape ca devin depresiva.

O fragila presa culturala incearca sa contrabalanseze marasmul mediatic, insa impactul este mic, publicul-tinta redus numeric. Criteriul care mie mi se pare fundamental in dreptul de a emite un mesaj catre un public, adica sa te pricepi la ceea ce spui – bref, sa fii specialist sau sa lasi specialistii sa vorbeasca – nu este nici macar luat in considerare.

Media romaneasca de toate felurile e un fel de poiana a lui Iocan, minus pitorescul. Ne-am propus sa dedicam la un moment dat cateva pagini cititorilor, in care sa reproducem mesajele si impresiile celor care ne citesc. Probabil ca o vom face pe site.

Acum speram doar ca veti fi la fel de fideli acestui titlu si ca vom reusi sa va fim tot mai aproape in reflectii, in dileme, in raspunsuri.

 

Ma puteti urmari si pe www.iulialexa.com

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top