Now Reading
Maria Magdalena

Maria Magdalena

dumitrița-roșca
maria-magdalena

Maria Magdalena este, dincolo de vremuri, o figură controversată, fiind numită în multe feluri de-a lungul miilor de ani: Apostolul apostolilor, fondatoarea creștinismului, prostituata, ucenica lui Iisus, soție și martoră la Învierea lui Iisus.

Dar cine a fost ea?

Se presupune că numele ei derivă din Magdala, orașul ei natal, un sat de pe malul Mării Galileii cunoscut pentru pescuitul său.

În Biblie, în Evanghelia după Luca este menționată ca fiind prima femeie vindecată, Iisus scoțând din ea șapte demoni. Şapte este numărul perfecțiunii divine sau al desăvârşirii, şapte sunt şi Sfintele Taine, sunt şi şapte daruri ale înţelepciunii, şapte zile ale săptămânii, șapte păcate capitale, șapte virtuți, șapte culori ale curcubeului etc. Însuși acest număr a ridicat alte multe întrebări și a creat controverse.

După această exorcizare/ vindecare, Maria Magdalena l-a urmat pe Iisus, fiind unul dintre cei mai devotați ucenici. Mărturisire stau Evangheliile după Marcu și Ioan care ne-o arătau că stătea lângă Crucea lui Isus (Marcu 15:40-41), că era la mormântul lui Iisus (Marcu 15:47), iar în dimineața Paștilor că s-a dus la mormânt cu celelalte femei (Marcu 16:1-8). Domnul Înviat I s-a arătat mai întâi ei și a trimis-o să ducă vestea Învierii ucenicilor (Marcu 16:9, In. 20:14-18). Astfel, Maria Magdalena a devenit o figură importantă în creștinism, fiind una dintre femeile rămase lângă Iisus, pe Golgota, la răstignire și prima care l-a văzut pe Iisus după Înviere.

Citește articolul integral în ediția de mai a revistei Psychologies sau abonează-te și primește lunar cadourile pregătite.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top