Now Reading
Muză, artizanat erotic sau copy-paste?

Muză, artizanat erotic sau copy-paste?

tatiana-ernuteanu
muză-artizanat-erotic-sau-copy-paste

Există trei opțiuni stilistice feminine care se pot transforma în destin. Vei face alegerea în funcție de ce raport ai cu trendurile vestimentare, ce raport ai cu propriul corp, precum și de o serie de coduri mici și subtile.

Frecventez puține zone ale Bucureștiului, ies în aceleași câteva cafenele/ restaurante, accept compania doar a câtorva oameni și aceia cu afinități, iar în casa mea primesc vizite doar de la câțiva prieteni, numărați pe degete. Poate părea totul foarte nombrilist și poate că e, însă mai presus de asta se află intoleranța mea la disconfort. Pentru unii disconfortul înseamnă un pantof care îi rănește sau o ploaie rece; pentru mine poate însemna și absența unei esetici de bun gust și bun simț.

Am nevoie să văd femei cu alonjă și stil. Și prin stil nu subsumez haine în tendințe, ci mult mai mult. Cultura, preferințele, de la lecturi, filme, până la expoziții și muzică, transpar prin intermediul vestimentației. E un mesaj în fiecare alegere mai onest și mai elocvent decât dacă ai face o mărturisire, căci aceasta ar putea fi disimulată.

Firește ca ai să invoci întrebarea dar pentru ce mai sunt tendințele, dacă nu să le urmăm. Firește că o să-ți spun: ca să ai de unde alege cu discernământ piesele, asta dacă îți va plăcea vreuna în acel sezon, altfel nu-i musai să faci copy-paste. Un copy-paste te reduce la ceea ce gândim când vedem ținuta pe catwalk, respectiv, nimic despre personalitatea modelului. Manechinul este doar un purtător al unei ținute, ținutele pe care le poartă pe catwalk nu sunt alegerile sale, ca atare, nu putem avea niciun indiciu despre cine este persoana.

Am locuit o vreme în Paris și, fără a-l idealiza sau cinematiza mai mult decât e cazul, am întors capul pe stradă atât de des, din admirație, încât, la întoarcerea în țară, am avut senzația că îmi lipsește teribil acest gest. Aceeași plăcere vizuală am cunoscut-o în Veneția și Berlin, unde nicio femeie nu semăna cu alta.

Citește continuarea articolului în ediția de martie-aprilie 2023 a revistei Psychologies sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top