Now Reading
Timp pentru tine, timp pentru voi!

Timp pentru tine, timp pentru voi!

cristina-andreea-stan
timp-pentru-tine-timp-pentru-voi

Societatea se așteaptă ca femeia de astăzi să fie wonder woman: să aibă o carieră de succes, să fie mama ideală, să gătească mai ceva ca în emisiunile TV de specialitate, să  îngrijească o casă ca în reviste, să meargă la sală pentru a arăta ca la 20 de ani, să plimbe copiii la cursuri de japoneză, aikido, pictură și bune maniere și, la finalul zilei, să fie iubitoare cu partenerul – toate acestea, evident, relaxată și cu zâmbetul pe buze.

Este modelul promovat de mass-media, care ne transmite că avem suficient timp pentru toate acestea. Dar așa arată, oare, viața reală? Sau toată această presiune conduce la epuizare fizică și psihică, poate chiar burnout, la frustrări, pierderea răbdării și a bucuriei de zi cu zi și, din păcate, deteriorarea relației cu cei dragi – fie că este relația cu partenerul, copiii sau relațiile sociale?

În primul rând, pentru că ziua are doar 24 de ore, va trebui să prioritizezi. Chiar tot ceea ce faci este absolut necesar? Poți amâna anumite activități, ce nu este urgent? Viața este echilibru – dacă oferi toată energia și timpul tău celorlalți, cum vei mai putea să îți umpli paharul emoțional? Pentru a putea oferi, trebuie să ai ce, iar acest lucru presupune să îți oferi ție, în primul rând.

De aceea, începe să te pui și tu pe lista de „to do”! Rezervă-ți timp în agendă, la propriu, trece-te acolo, printre toate celelalte activități de bifat! Oferă-ți ZILNIC un moment

de plăcere, orice îți poate încărca bateriile. O cafea cu cineva drag, o carte bună, o plimbare în aer liber, să asculți muzică, să faci o baie relaxantă, în tihnă – nu un duș rapid, ca în armată. Poate chiar să nu faci nimic. În epoca aceasta a vitezei, pur și simplu să stai fără să faci nimic pare SF și, zic unii, o pierdere de vreme. Dar dă-ți voie! Caută ceva care te relaxează sau, din contră, te umple de energie, te bucură, te face să te simți vie, te conectează cu tine, orice!

Citește continuarea articolului în ediția de martie-aprilie 2023 a revistei Psychologies sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top