Now Reading
To be or not to be… sexy!

To be or not to be… sexy!

maria-andrei
to-be-or-not-to-be-sexy

Sexy un adjectiv cu… mult farmec, ce descrie o persoană atrăgătoare, cu o atitudine erotică vizibilă. Adică: Hot babe!

Vulgar tot un adjectiv, dar care definește o stare ordinară, lipsită de originalitatecomunăobișnuităbanală. Sau, și mai grav: o atitudine grosolanămitocănească. În traducere liberă: Not Sexy!

Dar, unde se situează limita dintre sexy și vulgar, mai ales atunci când vorbim de vestimentație?

Atitudinea

Cu toții avem momente când ne privim în oglindă, ne simțim frumoși și încrezători, iar printre primele lucruri la care apelăm pentru a transmite un mesaj de putere sunt hainele noastre.

Obișnuim să atribuim calificativul de „sexy” unui tip de ținute provocatoare, „sumare”. Evident că și bărbații se pot îmbrăca sexy, dar se pare că gestul nu are aceeași semnificație sau importanță pentru publicul larg.

Imaginile din mass-media ultimilor ani au sexualizat și judecat femeile atât după înfățișarea lor, cât și după alegerile vestimentare pe care le-au făcut de-a lungul timpului. Femeile au îndurat multe nedreptăți și au câștigat, cu mare greutate și doar pe alocuri, lupta pentru eliberarea feminității. Unul dintre motivele pentru care, astăzi, îmbrățișăm o atitudine sexy, ar putea fi în legătură directă cu faptul că femeile au învățat să se simtă mai bine în pielea lor și să le pese mai puțin de gura lumii.

Însă, în ciuda faptului că noi ne simțim sexy, s-ar putea să nu reușim întotdeauna să transmitem exact același mesaj pe care îl dorim. Ceea ce poate fi sexy în viziunea noastră, s-ar putea să nu fie deloc atractiv în ochii altora. A fi sexy înseamnă mai mult decât a purta „haine sexy”: este nevoie o atitudine și de o stare de spirit pe măsură.

Mulți cred că frumusețea este un aspect fizic, alții sunt convinși că frumusețea vine din interior. De fapt, cred că este o combinație între cele două. Plus modul în care ne expunem atuurile, de orice natură ar fi ele. Folosindu-ne de liniile frumoase ale corpului și ținând cont de câteva sfaturi utile, vom ști cum să folosim vestimentația sexy, fără să atingem granița cu vulgarul, având doar atitudinea potrivită și fără să fie nevoie să demonstrăm nimic, nimănui.

Încrederea este cel mai sexy lucru posibil.

Citește continuarea articolului în ediția de februarie 2023 a revistei Psychologies sau abonează-te și primește revista lunar, prin curier.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top