Now Reading
Picioare umflate şi grele – cauze şi tratament

Picioare umflate şi grele – cauze şi tratament

Revista Psychologies
picioare-umflate-şi-grele-cauze-şi-tratament

Este vară, iar tu îți simți picioarele tot mai grele și mai umflate? Ai grijă! Insuficiența venoasă cronică se poate manifesta prin senzația de picioare grele și umflate. Statisticile arată că la nivel mondial, între 10 și 33% dintre femeile adulte și între 10 și 20% dintre bărbații adulți suferă de această maladie a membrelor inferioare. În Europa, prevalența este chiar mai mare, între 20 și 50%, iar în România se situează în jurul valorii de 32%.

Obiceiuri tot mai prezente în societatea contemporană, precum: sedentarismul, statul prelungit în picioare și obezitatea se numără printre principalii factori care, alături de moștenirea genetică, cauzează o circulație venoasă deficitară. Astfel, apar: senzația de greutate, furnicături, oboseală, umflături și chiar durere de la nivelul picioarelor.

Pentru ameliorarea simptomelor de picioare grele și umflate, pe lângă corectarea stilului de viață, al alimentației și exercițiilor fizice, ghidurile medicale actuale recomandă asocierea tratamentului sistemic cu diosmină și hesperidină cu tratamentul topic. Un astfel de tratament propune Naturalis prin cele două produse Diolex, supliment alimentar și gel.

Diolex comprimate – pentru sănătatea picioarelor tale

Diolex comprimate este un ajutor de calitate cu multiple efecte asupra sănătății tale: reduce senzația de „picioare grele” și efectele insuficienței venoase periferice, menține sănătatea circulației venoase la nivelul picioarelor. De asemenea, este eficient și în diminuarea durerilor provocate de hemoroizi. Toate acestea datorită ingredientelor atent selecționate care au efecte benefice asupra sănătății.

Diosmina și hesperidina, două dintre componentele Diolex, sunt bioflavonoide puternice care acţionează sinergic, efectul combinaţiei fiind superior fiecărui component în parte.

Folosit în mod tradițional pentru reducerea senzaţiei de „picioare grele” extractul de castan sălbatic este un ajutor pentru menţinerea unei circulaţii adecvate, dar și pentru susţinerea sănătăţii venelor și capilarelor.

Esențial pentru o mulțime de funcții ale organismului, seleniul contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Și cum frigul s-a instalat deja, trebuie să știi că seleniul are și un rol important în funcţionarea normală a sistemului imunitar.

Considerat un mineral esențial, zincul, este benefic pentru foarte multe funcții ale organismului. Contribuie la metabolismul normal al macronutrienţilor, al carbohidraţilor, precum și la menţinerea sănătăţii pielii.

Toate aceste ingrediente conținute de Diolex sunt un ajutor real în lupta cu varicele sau venectaziile, care nu înseamnă doar un disconfort estetic ci și dureri, crampe la nivelul picioarelor, senzație de arsură, furnicături sau „picioare grele”.

Diolex Gel atenuează senzaţia de picioare „grele”!

Datorită unei formule complexe, bazate pe patru ingrediente bioactive, Diolex Gel ajută la atenuarea senzaţiei de picioare „grele”, contribuie la îmbunătăţirea tonicităţii vasculare, oferă o senzaţie plăcută de răcorire şi ajută la revigorarea picioarelor obosite.

Principalul ingredient activ al Diolex Gel este microalga Porphyridium Cruentum, un amestec activ inovator de oligozaharide și oligoelemente. Studiile arată că acest ingredient ajută la îmbunătăţirea tonicităţii vasculare, contribuie la scăderea senzaţiei de picioare „grele”, corectează roșeaţa pielii, hidratează şi calmează, oferind pielii confortul de care are nevoie.

Un ajutor important în revigorarea picioarelor obosite şi în îmbunătăţirea aspectului pielii la nivelul picioarelor este extractul de castan. Acesta contribuie la tonificarea pielii şi la un aspect catifelat şi neted al acesteia.

Considerat un ingredient tradiţional, mentolul oferă o senzaţie plăcută de răcorire a picioarelor „grele”. Pentru calmarea şi relaxarea zonelor pe care este aplicat, Diolex Gel conţine şi ulei de frunze de Eucalyptus Globulus.

Pentru o eficiență crescută, este recomandată utilizarea concomitentă a celor două produse. Aceste produse pot fi găsite în farmaciile Catena din întreaga ţară.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top