Now Reading
Ne dorim foarte mult o casa a noastra

Ne dorim foarte mult o casa a noastra

Buna ziua. Ma numesc Neagoe Mihaela, am 19 ani si sunt casatorita de 3 ani. Sotul meu este mai mare cu 13 ani ca mine. Locuim impreuna cu parintii lui si de un an de zile au inceput certurile intre noi. Avem si un copil in varsta de 1 un si 4 luni. Ne dorim foarte mult o casa a noastra dar dintr-un salariu de invatator nu ne putem permite. Ne certam din nimicuri, din ce in ce mai des ma gandesc la sinucidere, caut o scapare din aceste probleme. Simt ca nu mai fac fata stresului care este foarte mare. Eu sunt o persoana foarte nervoasa, singurul lucru care ma mentine lucida este copilul pentru care imi doresc tot ce e mai bun. Cum as putea scapa de stres? Pentru mine cea mai mare dorinta ar fii sa avem o casa a noastra pentru ca tot timpul certurile pleaca de la mama lui care niciodata nu este multumita iar eu nu sunt persoana care sa cedeze atunci cand ea are dreptate. Va rog mult de tot ajutati-ma cu un sfat pentru ca nu stiu ce sa ma mai fac, am un copil de crescut iar in acest mediu nu se poate. Tatal sotului este alcoolic si, chiar daca sotul este o persoana foarte buna, tatal lui de cate ori se imbata ne da afara din casa si nu avem unde ne duce cu copilul. Astept un raspuns. Va multumesc anticipat.

Intrebare pusa de: myky, 19

Raspunsul psihologului:

Din pacate, aveti o problema foarte concreta pe care trebuie sa o rezolvati si anume asigurarea unui camin stabil si linistit pentru familia dumneavostra. Nu reiese foarte clar la cine faceti referire cu salariul de invator (sotul sau dumneavostra), dar evident ca din acest salariu si alocatie nu se poate gasi o chirie decenta. Ceea ce va sugerez este sa abordati serviciul de asistenta pentru femeile aflate in situatia dumneavostra de violenta domestica si sa cereti sfatul consilierilor psihologi si avocatilor de la acest serviciu disponibil la nivel national. Sa vedeti daca puteti obtine si altfel de ajutor social pentru situatia dumneavostra.

Aceasta masura va poate degreva de un prim stres, insa va trebui sa gasiti o modalitate prin care sa munciti amandoi pentru a face rost de bani. Din pacate, fara bani nu se poate face nimic si stiti foarte bine asta.

De asemenea, sa va gasiti o modalitate concreta in afara familiei care sa va poata aduce macar cateva minute de bucurie personala si care sa va scoata din iuresul zilnic plin de probleme, iar pentru asta trebuie doar sa cautati o solutie acceptabila. Trebuie sa invatati sa va descurcati singura si sa va vedeti cat mai clar interesul, insa acest gand trebuie corelat cu realitatea exterioara si cu ceea ce va poate oferi sotul dumnevoastra in acest moment sau pe viitor..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top