Now Reading
10 reguli pentru o viaţă fericită!

10 reguli pentru o viaţă fericită!

diana-pirje
10-reguli-pentru-o-viaţă-fericită

În acest articol, mi-am propus să scriu despre regulile unei vieți fericite. Atât din experiența mea, dar și din experiența clienților cu care lucrez. Mi-am dat seama că fericirea nu este ceva imposibil, așa cum pare de crezut…Putem avea fericire dacă urmăm aceste reguli simple:

  1. Pune-te pe primul loc.

A te pune pe primul loc este cel mai important lucru dintre toate. Ca să poți oferi suport, iubire, bucurie și momente minunate, e important să fii tu bine, întâi de toate. Doar când ești în starea de resursă poți fi bine cu tine și bine cu toți cei din jur. Atunci când în avion cad măștile de oxigen, întâi îți pui întâi tu masca, apoi îi ajuți și pe ceilalți. Acest principiu ar fi bine să îl aplicăm și în viața de zi cu zi. Întâi e important să avem grijă de nevoile și dorințele noastre și apoi vom putea să oferim din plin iubirea noastră. Când tu ești fericit cu ține, ești fericit lângă toți cei din jur. Puterea ta interioară este vitală pentru a-ți crea o viață care să te împlinească!

  1. Crezi în tine și în dorințele tale, credința însuflețește totul.

A crede în tine necondiționat este un dar de neprețuit! Cel mai frumos lucru din lume este să crezi în tine și în ceea ce îți dorești, fiindcă dorințele sincere întotdeauna se îndeplinesc, iar atunci când sunt alimentate de credință puternică, magia se produce! Noi suntem primii care trebuie să credem în noi și în visurile noastre, deoarece ele ne aduc fericire și satisfacții uriașe! Procesul creației aduce enorm de multă fericire și când ne focusam pe acest lucru, vom observa că nici nu mai vrem cu orice preț să ajungem la rezultat, deoarece zi de zi ne bucurăm de fiecare cărămidă pe care o punem la visul nostru.

  1. Învață să te iubești și să te accepți necondiționat!

Iubirea este un leac miraculos. Iubirea de sine aduce miracole în viaţa noastră.” Louise L. Hay

Ce e mai frumos decât să te iubești și să ții cu tine, indiferent de situație? Acest lucru nu este deloc egoism, ci este cel mai frumos cadou pe care ni-l putem face. Ceilalți ne vor iubi la fel de mult precum ne iubim noi înșine. Una dintre cele mai grele teme pentru fiecare om este iubirea și acceptarea necondiționată a propriei persoane. Suntem cei mai mari critici ai noștri, în loc să fim cei mai mari susținători ai noștri. Începe prin a-ți admira calitățile și reușitele și a face o listă cu ele. Imaginează-ți că acum tu ești părintele tău bun care te susține și te iubește necondiționat și te înțelege fără să îți reproșeze neajunsurile tale. Cum îți poți arăta că te iubeșți? Care sunt acele lucruri pe care le poți face pentru tine astfel încât să îți demonstrezi că ești cel mai mare susținător al tău?

  1. Nu asculta criticile celor din jur – ești doar o oglindă pentru ei.

Cei din jur mereu vor proiecta propria lor realitate pe tine și te vor judeca prin propriile lor filtre. De aceea, cel mai bun sfat pe care ți-l pot da este să nu pleci urechea la ceea ce spun cei din jur. Tu ești cea mai importantă persoană și adevărul tău interior e singurul de care trebuie să ții cont. Știu foarte mulți oameni valoroși și cu idei geniale care s-au lăsat descurajați de părerile celor din jur și și-au irosit talentul și oportunitățile.

  1. Bucură-te de lucrurile mărunte, păstrându-ți viziunea și focusul pe visurile tale mărețe.

De foarte multe ori, ajungem să trecem prin viață ca niște roboți focusaţi pe scopuri, fără să ne mai bucurăm de ceea ce este în jur. Este important rezultatul, dar mai importantă este călătoria. Dacă ți-a plăcut procesul, fericirea va fi prezentă mereu în sufletul tău, ca ceva viu. De aceea e important să fim focusaţi pe ceea ce ne dorim, dar să mai luăm și o pauză din când în când și să ne bucurăm de tot ce e în jurul nostru. Fă-ți mici plăceri, mici bucurii și ai să vezi că fiecare zi devine mai frumoasă! Atunci când ne oferim recompense, motivația noastră pe termen lung va fi mereu ridicată, astfel încât să ne ducem la bun sfârșit proiectele.

  1. Nu te teme de eșec – eșecurile sunt doar obstacole.

Foarte mulți dintre noi renunțăm din cauza eșecurilor…însă uităm faptul că marile succese s-au construit pe baza eșecurilor. Așa s-au născut proiecte de succes, companii mari, idei care au revoluționat lumea. Eșecul nu este decât un obstacol în calea visului tău, însă, așa cu am menționat la punctul 2), credința în tine și în ceea ce-ți dorești face minuni! Indiferent dacă ai parte de un eșec sau mai multe, credința ta în ceea ce vrei să realizezi te va ajuta să obții tot ceea ce îți dorești! Adesea, oamenii au parte de aceste obstacole tocmai pentru a se întări și pentru a găsi mereu soluții şi idei inovative pentru dorințele proprii! Totul depinde de cum alegi să privești lucrurile. Eu îți sugerez să alegi motivația în schimbul dramatizării.

  1. Încurajează-te.

Încurajarea te ajută să treci cu ușurință peste momentele dificile și să îți continui drumul cu seninătate. Atunci când eram copii, cel mai mult ne plăcea să fim încurajați, deoarece simțeam că prindem aripi. În clipa de față, lucrurile stau la fel. Atunci când suntem încurajați, energia pe care o primim ne împinge să dăm și mai mult, să avem și mai mult curaj și să ne îndreptăm cu ușurință către visurile noastre. Prima persoană care te poate încuraja ești chiar tu! Uite-te în oglindă și spune-ți exact lucrurile pe care ai nevoie să le auzi! Te va ajuta enorm acest exercițiu!

  1. Relaxarea și încărcarea bateriilor.

Relaxarea este la fel de importantă ca și muncă. Pentru a ne reface puterile, avem nevoie să ne relaxăm prin anumite ritualuri sau hobby-uri. Orice om are un set de pasiuni care îl relaxează și îl încarcă de puteri. Astfel, după o zi plină, este vital să te relaxezi și să te încarci de puteri. Supra-epuizarea nu ajută deloc, deoarece ultima picătură din pahar poate fi fatală – sau vei abandona cu totul proiectele tale sau te vei îmbolnăvi din cauza stresului. Oferă-ți momente de relaxare ori de câte ori ai ocazia, deoarece cea mai bună inspirație vine atunci când ești în relaxare. Atât corpul, cât și mintea ta, vor simți această stare plăcută și vor funcționa în parametri optimi, ca să nu mai vorbim că tu vei simți fericire și liniște în interior.

  1. Alimentație sănătoasă și sport.

Alimentația joacă un rol foarte important în menținerea unei vieți fericite, deoarece există anumite alimente ce conțin nutrienți valoroși, care echilibrează nivelul hormonal, dându-ne poftă de viață și fericire. Printre ele se numără ciocolata neagră (este știută pentru faptul că eliberează endorfine, hormonul fericirii), avocado, nucile și semințele de chia sunt bogate în Omega 3 și Omega 6, care hrănesc creierul, bananele și fructele de pădure, superalimente datorită conținutului în vitamine și minerale rare (spirulină, chlorella, cătină, pudra de maca, suc de țelină apio, goji, semințe de cânepă, etc ).

De asemenea, sportul joacă și el un rol vital, deoarece și el ajută la eliberarea endorfinelor, fiind recomandat chiar și pentru persoanele aflate în depresie. Sportul te salvează de orice problemă! 🙂

  1. Fii recunoscător pentru tot. 

Recunoștința este una dintre cele mai înalte vibrații energetice, alături de iubire. Atunci când ești recunoscător pentru ceea ce ai, primești și mai mult. Recunoștința atrage după sine cele mai minunate oportunități, deoarece se spune că atunci când omul este mulțumit, el este gata să primească mai mult, întrucât consideră despre sine însuși că merită.

Fă o listă cu toate lucrurile pentru care ești recunoscător și ai să vezi cât de multe ai, de fapt! Eu fac zilnic acest exercițiu și este extraordinar.

aripi-de-feminitate-diana-pirjeMai multe despre aceste reguli puteți regăsi şi în cartea mea, „Aripi de Feminitate”.

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top