Now Reading
4 moduri prin care poți eficientiza procesul de curățenie

4 moduri prin care poți eficientiza procesul de curățenie

Revista Psychologies
4-moduri-prin-care-poți-eficientiza-procesul-de-curățenie

Curăţenia este un proces care necesită timp, energie şi atenţie. Chiar dacă pentru câteva persoane, această activitate este una relaxantă, pentru mulți dintre noi, procesul de curățenie este doar o necesitate. Mai mult decât atât, cu siguranță mulți dintre voi v-ați săturat să renunțați la weekend pentru a face treburile casnice.

Iată așadar 4 sfaturi prin care puteți scurta și eficientiza procesul de curăţenie:

1. Goliți totul înainte de a începe curățenia. 

Acest lucru vă va ajuta să faceți o curățenie mai bună și vă va scurta timpul. Începeți prin a vă asigura că toate obiectele sunt la locul lor – puneți hainele în șifonier, jucăriile în coșul de jucarii, pantofii în dulăpiorul dedicat, vasele în dulap, etc.

2. Improvizați un „cărucior curățenie”.

Procesul de curățenie va dura întotdeauna mai mult dacă trebuie să mergeți de la o cameră la alta după diverse echipamente – și aici nu ne referim la monodisc, echipamente de spălare aspirare etc. ci la echipamentele consumabile sau accesorii, utile în tot procesul care urmează. Astfel, este bine să aveți un suport mai mare, în care să puteți transporta toate ustensilele necesare curățeniei (precum soluția de spălat geamuri, detergentul pentru mobilier, cârpe din microfibră, mănuși de cauciuc, saci de gunoi, racletă etc.), deoarece, fiecare pas contează în eficientizarea timpului.

3. Nu pierdeți timpul de așteptare.

Unele produse au nevoie de timp pentru a acționa, cum ar fi dezinfectanții și degresanții. Așa că, odată ce ați pre curățat, pulverizați produsele care au nevoie de timp pentru a-și face treaba și treceți la curățarea unei alte părți a încăperii. Un exemplu în acest caz este curățarea băii. După ce ați curățat toaleta, dușul și blaturile, se aplică dezinfectant. Acesta trebuie să acționeze timp de câteva minute. În timpul de acțiune al dezinfectantului, puteți șterge de praf sau de depuneri toate obiectele care au fost pe blaturi sau în jurul căzii.

4. Utilizați instrumentele potrivite.

A avea instrumentul potrivit pentru muncă este o regulă de bază pentru majoritatea proiectelor. Se aplică și la treburile casnice. De exemplu, o mătură nu vă va  face niciodată podelele sau covoarele la fel de curate ca un aspirator profesional. Mopul este mai rapid atunci când aveți unul care distribuie soluție de curățare a podelei în timp ce lucrați – și este, de asemenea, mai accesibil decât mopurile cu tampoane de unică folosință.

Și, ca un ultim sfat, în tot procesul de curățenie, este recomandat să vă organizați. Astfel, în loc să spuneți că spălați bucătăria, propuneți-vă să spălați aragazul, chiuveta și frigiderul, după care să treceți la blaturi, la mobilier și podea. Astfel, vă veți asigura că nu omiteți nimic, nu veți fi copleșiți de multitudinea de lucruri care trebuie făcute și nu veți sta în fața bucătăriei gândindu-vă cu ce să începeți.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top