Now Reading
5 decizii de luat pentru a te simți mai în siguranță în locuință

5 decizii de luat pentru a te simți mai în siguranță în locuință

Revista Psychologies
5 decizii de luat pentru a te simți mai în siguranță în locuință

Siguranța este, fără îndoială, un aspect de care trebuie să te preocupi într-o locuință. Cum în lipsa acesteia vei avea stări de anxietate, uite care sunt principalele 5 măsuri pe care poți să le iei pentru a te simți mai în siguranță în propria ta locuință.

Asigură-te că ai o ușă de intrare securizată

Ușa de intrare într-o locuință este foarte importantă în menținerea stării de siguranță de care oricine are nevoie. Prin urmare, dacă consideri că ai o ușă de intrare veche, care dă semne de uzură și, pe deasupra, mai prezintă și deteriorări, sau este mai puțin sigură, de exemplu, cu puține puncte de închidere, atunci este timpul potrivit să o schimbi.

Ca elemente de siguranță, la o ușă nouă pune accent pe materialul din care este produsă, de preferat cu blindaje din oțel, fără a neglija însă estetica. Nu face compromisuri în ceea ce privește feroneria ușii, respectiv alege un butuc și un mâner de calitate, cu o bună rezistență antiefracție. De asemenea, poți alege o ușă de intrare cu mecanisme de autoînchidere.

Urmărește ca ușa de intrare dorită să fie certificată standardelor europene de efracție. Așadar, caută această informație și nu face achiziția dacă comerciantul sau producătorul nu o poate oferi. Totodată, o ușă care are o garanție mare certifică faptul că brandul respectiv este unul de încredere.

În cazul în care locuiești la parterul unui bloc, poți monta grilaje metalice pentru ferestre. Chiar dacă estetic poate nu este ceea ce îți dorești, cu siguranță sporește securitatea unui apartament situat la acest nivel.

Montează detectoare și senzori inteligenți

Din fericire, există o gamă variată de detectoare și senzori inteligenți pentru a te simți protejată în propria locuință.

Un prim exemplu sunt senzorii de prezenta, care detectează orice mișcare suspectă sau nedorită. Sunt cu adevărat utili în curtea casei, fiind capabili să-ți trimită pe smartphone notificări. Aceștia se pot folosi nu doar în cazul răufăcătorilor, ci și pentru protecția copiiilor care au curiozitatea să acceseze locuri periculoase pentru ei, cum ar fi beciul casei.

Un alt exemplu, de data asta pentru interiorul locuinței, sunt detectoarele de gaz sau fum. Se dovedesc a fi dispozitive utile, adesea neglijate, mai ales că fumul sau gazul îți provoacă în timp scurt o stare de amețeală sau leșin.

Folosește un sistem de supraveghere

În situația în care locuiești la casă, un sistem de supraveghere video îți poate aduce un plus de siguranță și, totodată, vei avea mai puține griji atunci când ești acasă. Deși investiția inițială poate fi mare, este o măsură de protecție eficientă.

Există sisteme de supraveghere video potrivite pentru orice buget. Mai mult, în funcție de preferințe și confort, unele dintre acestea pot fi monitorizate și controlate ușor prin intermediul unui smartphone.

Întrucât sistemele de supraveghere video sunt complexe, iar interesul tău este să funcționeze corect, eficient și cât mai simplu, apelează la tehnicieni specializați în acest domeniu.

Alocă atenție iluminatului

Iluminatul are o influență deosebită în ceea ce privește starea de bine. El este vital nu doar pentru a vedea corespunzător pe timp de noapte sau în condiții de lumină slabă, ci și pentru a te simți în siguranță în locuință.

Așadar, pentru o bună stare de spirit, alege corpuri de iluminat cu lumină caldă în spațiile unde îți dorești să te relaxezi. La o casă poți avea corpuri de iluminat în zonele de acces, precum uși exterioare, alei etc. În aceste cazuri optează pentru o lumină rece sau neutră.

De asemenea, mai poți instala surse de iluminat cu senzori de mișcare la exterior, respectiv poți folosi lămpi de veghe, pe hol sau dormitor, în timpul nopții pentru un plus de confort și siguranță.

Ia-ți un animal de companie

Dacă locuiești singură, un câine este un animal de companie potrivit pentru a-ți întări sentimentul de siguranță în propria locuință. Mai mult, este un patruped de încredere, loial și de ajutor în stările generale de anxietate și nesiguranță. Oricare ar fi rasa câinelui, spiritul atent de observație și lătratul sunt de ajutor în privința potențialilor intruși.

Odată sporită siguranța locuinței tale, prin luarea unor decizii potrivite, îți poți îmbunătăți calitatea vieții.

 

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top