Now Reading
7 sfaturi pentru a-ți transforma casa într-un spațiu mai relaxant

7 sfaturi pentru a-ți transforma casa într-un spațiu mai relaxant

Revista Psychologies
7 sfaturi pentru a-ți transforma casa într-un spațiu mai relaxant

Dacă există ceva ce ne dorim cu toții pentru casele noastre, este să fie cât mai relaxante și liniștite posibil. Până la urmă, casa ta este locul în care te retragi după o zi lungă și agitată la serviciu, pentru a te destinde și pentru a-ți reface puterile. Pentru a te ajuta să-ți creezi o casă în care să-ți placă să-ți petreci timpul, am adunat 7 moduri prin care poți face ca locuința ta să devină mai confortabilă și primitoare.

1. Elimină dezordinea din casa ta

O casă curată și bine organizată te va ajuta să te simți mai liniștit și relaxat. Alocă timp în fiecare săptămână pentru a pune toate lucrurile la locurile lor, a arunca gunoiul sau a face o curățenie mai amănunțită în anumite zone. Dacă întâmpini dificultăți în a ține lucrurile sub control, poți lua în considerare să angajezi pe cineva profesionist.

2. Creează zone de relaxare în aer liber

Dacă ai terasă sau balcon, creează un spațiu confortabil cu mobilier adecvat. Adaugă perne moi, plante în ghivece și o lumină ambientală pentru a transforma acest spațiu într-un loc perfect pentru relaxare. Pentru a păstra mai ușor curățenia ia în considerare gresia și angajează un profesionist pentru montaj de gresie pentru exterior. Astfel, vei termina mult mai repede să aduni tot praful și alte resturi care se vor depune.

3. Adu natura în interior

Plantele au numeroase beneficii pentru sănătatea mentală și starea de bine. Ele pot contribui la purificarea aerului, îmbunătățirea stării de spirit și reducerea nivelului de stres. Dacă nu te descurci prea bine cu plantele, există o mulțime de opțiuni care necesită întreținere redusă, cum ar fi suculentele. Poți încerca și o grădină de plante aromatice de interior pentru a beneficia de prospețimea plantelor și pentru a te bucura de momente vesele în bucătărie.

4. Beneficiază cât mai mult de lumina naturală

Are sens să vrei să te izolezi de lumea de afară atunci când îți dorești intimitate. Însă, acest lucru poate avea un efect opus asupra stării tale de bine, pentru care lumina naturală este extrem de importantă. Asigură-te că lași să intre cât mai multă lumină: deschide draperiile, ridică jaluzelele. Toată acea minunată lumină naturală te va face să te simți excelent.

5. Folosește culori și texturi în tonuri neutre

Culorile vii și modelele aglomerate pot fi copleșitoare. Crearea unui mediu calm înseamnă utilizarea culorilor și texturilor neutre. Optează pentru alb, crem, gri deschis sau alte culori similare. În ceea ce privește materialele, alege fibre naturale precum bumbacul sau inul. În cazul culorilor pentru pereți, alege nuanțe mai deschise, cum ar fi albastrul sau verdele pal.

6. Scoate toate electronicele din dormitor

Lumina albastră emisă de ecrane îți poate perturba ciclul de somn. În plus, prezența electronicelor în dormitor poate îngreuna relaxarea înainte de culcare. Dacă folosești laptopul în pat pentru a munci sau pentru a urmări un film, ia în considerare utilizarea unui filtru special, pentru a reduce cantitatea de lumină albastră emisă.

7. Adaugă elemente de decor care îndeamnă la relaxare

Poți încerca să adaugi câteva lumânări parfumate, să agăți tablouri cu motive sau peisaje relaxante sau să așezi un bol cu pietre pe masa de cafea. Poți încerca, de asemenea, să adaugi o fântână mică sau un acvariu. Sunetul apei curgătoare este foarte calmant și poate ajuta să acopere alte zgomote din casa ta. Alternativ, poți încerca să redai pe fundal o muzică ambientală, pentru a te ajuta să te simți mai calm.

Prin adoptarea acestor măsuri simple, poți crea un sanctuar personal în care să te retragi și să te bucuri de momente de pace și odihnă în fiecare zi. Gândește-te cum îți dorești să arate locuința ta și cum poți crea un spațiu relaxant, iar în scurt timp vei avea un loc de care să fii mândru.

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top