Now Reading
Idei inspirate pentru modernizarea băii

Idei inspirate pentru modernizarea băii

Revista Psychologies
Idei-inspirate-pentru-modernizarea-baii-

Indiferent de dimensiune, fie că stăm la bloc sau la casă, baia este locul în care ne începem fiecare zi și în care punem punct fiecărei zile, preferabil cu un pic de răsfăț. De aceea, baia este una din camerele cărora este necesar să le acordăm cea mai mare atenție, pentru ca amenajarea ei să îndemne și la un început de zi plin de energie, și la odihnă.
Putem avea o baie funcțională și frumoasă chiar și într-o garsonieră sau într-un apartament micuț. Dacă planificăm cu atenție și optimizăm eficient spațiul, baia poate deveni oaza noastră de relaxare, unde avem totul la îndemână și în care ne vom simți ca la spa. Dacă a venit momentul să schimbi aspectul băii și să aduci câteva îmbunătățiri, poți face unele schimbări mici, dar de efect, care te vor ajuta să obții o baie așa cum ai visat.

idei inspirate pentru modernizarea baii

Orice baie mică poate avea personalitate

Chiar dacă o baie de dimensiuni mici pare greu de amenajat, iar lipsa de spațiu poate însemna că nu există suficient loc pentru toate lucrurile necesare, organizarea funcțională și alegerea pieselor de mobilier și a obiectelor sanitare potrivite o poate transforma într-o încăpere echilibrată vizual și extrem de practică.

  • În funcție de mărimea băii, poți opta pentru o cadă de colț în locul celei clasice, care te va ajuta să folosești eficient spațiul. Chiar dacă ai o baie mică, asta nu înseamnă că nu te poți bucura de momente de răsfăț.
  • Dacă preferi cabinele de duș în locul unei căzi, atât cele cu hidromasaj, cât și cabinele clasice se instalează rapid dacă apelezi la un profesionist. Este foarte simplu să găsești persoana potrivită, tot ce trebuie să faci este să cauți, de exemplu, un instalator Bistrita și să lași aceste aspecte pe mâna unui meseriaș cu experiență.
  • Culorile folosite pentru amenajare sunt și ele o parte importantă din proiect. Este recomandat să optezi pentru nuanțe deschise, dacă spațiul nu este foarte generos. Poți adăuga accente de culoare cu ajutorul pieselor de mobilier și textilelor.
  • Pentru spațiile mici, alege piese de mobilier care te ajută să folosești la maximum spațiul de care dispui. Poți opta pentru organizarea pe verticală, cu ajutorul unor corpuri de depozitare înalte, cu multe rafturi și polițe, în care au loc toate produsele de igienă și curățenie pentru baie.
  • Dacă ai ca pasiune îngrijirea plantelor, este bine să știi că orice spațiu poate fi înviorat cu ajutorul câtorva plante de interior. Acestea adaugă de asemenea o notă interesantă în amenajarea băii. Include în decor câteva plante de mici dimensiuni, ușor de întreținut, care sunt potrivite pentru spațiile cu umiditate ridicată.

Amenajarea funcțională a unei băi generoase

Dacă nu ai constrângeri de spațiu pentru a planifica amenajarea băii, este important să te gândești în primul rând la funcționalitatea spațiului.

  • Concentrează-te pe alegerea unor obiecte sanitare și piese de mobilier care vor face lucrurile mult mai simple pentru tine. Gândește organizarea într-un mod cât mai natural și la îndemână, pentru ca serile și diminețile tale să fie mai ușoare.
  • Un spațiu generos înseamnă că poți opta chiar pentru culori mai închise, spre deosebire de băile mici, în care culorile deschise sunt esențiale. Alege nuanțele preferate, chiar dacă sunt întunecate. Cu ajutorul corpurilor de iluminat cu lumină caldă, poți echilibra efectul vizual.
  • De asemenea, pentru a obține un efect special, poți alege gresie și faianță cu modele, din materiale durabile și inovatoare, de care te vei bucura mult timp fără a se deteriora.
  • Indiferent care este stilul tău preferat, optează pentru corpuri de mobilier din materiale de calitate, care vor rezista bine la umiditate, durabile și compartimentate eficient.

Oricare ar fi dimensiunea băii, te poți bucura de confort, organizare și funcționalitate cu ajutorul unei amenajări care să facă lucrurile mai simple și mai atrăgătoare. Alege cu atenție piesele de mobilier, accesoriile, corpurile de iluminat și textilele și optează pentru materiale rezistente. Astfel, te vei relaxa în fiecare seară și vei fi gata rapid în fiecare dimineață.

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top