Now Reading
7 tehnici de relaxare pe care poți să le practici acasă

7 tehnici de relaxare pe care poți să le practici acasă

Revista Psychologies

Astăzi, stresul și anxietatea sunt probleme cu care se confruntă tot mai mulți oameni. Serviciul, grijile cotidiene sau problemele care apar în viața personală pot provoca mult stres și de aceea, este foarte important să găsim metode de relaxare.

Din fericire, există multe tehnici de relaxare simple și eficiente, pe care le putem face chiar din confortul propriei case. În acest articol, vei descoperi șapte dintre acestea, care te pot ajuta să-ți reduci stresul și să îți îmbunătățești starea de bine.

1. Respirația profundă

Aceasta este una dintre cele mai simple tehnici de relaxare și este și foarte eficientă. Te poți folosi de această tehnică oricând, tot ce trebuie să faci este să te așezi într-o poziție confortabilă, cu spatele drept și cu mâinile pe genunchi.

Poți închide ochii sau nu, iar mai apoi inspiră adânc, permițând aerului să umple plămânii. Menține aerul în piept timp de patru secunde, iar apoi expiră treptat timp de opt secunde. Repetă această tehnică de cel puțin cinci ori, concentrându-te asupra respirației și relaxării corpului.

2. Terapia prin desen

Desenul te ajută să elimini starea de tensiune, îți reduce supărările și stresul. Datorită faptului că te concentrezi asupra desenului, vei uita de tot ceea ce te înconjoară. Poți opta pentru pictură sau desen in creion.

Nu contează dacă ai sau nu talent la desen, deoarece poți practica pictura prin numere sau îți poți lua o carte de colorat. Aceasta poate fi o metodă excelentă de a-ți elibera mintea de gândurile negative și de a te relaxa.

3. Meditația

Meditația este o altă tehnică de relaxare, ce presupune concentrarea asupra respirației și a gândurilor ca să îți calmezi mintea și să reduci anxietatea.

Există mai multe tipuri de meditație, inclusiv cea ghidată sau prin vizualizare. Atunci când o practici, alege un loc liniștit și confortabil și concentrează-te pe respirație. Deși la început poate părea dificilă, practicând-o regulat, vei reuși să reduci stresul și să îți îmbunătățești starea de spirit.

4. Yoga

Multe persoane au început să prefere ca metodă de relaxare yoga. Această practică este un echilibru între minte, corp și spirit și presupune poziții de întindere și echilibru, dar și tehnici de respirație.

Există mai multe tipuri de yoga, fiecare având beneficiile sale, însă toate au în comun eliberarea stresului. Sunt multe clase de yoga disponibile online, care pot fi realizate și de începători.

5. Aromaterapia

Aromaterapia este și ea o metodă de relaxare. Aceasta presupune utilizarea uleiurilor esențiale pentru reducerea stresului și pentru îmbunătățirea stării de spirit.

Aceste uleiuri pot fi aplicate direct pe piele sau pot fi folosite în difuzoare de aromaterapie. Printre cele mai populare uleiuri esențiale pentru relaxare sunt lavanda, menta și ylang-ylang.

6. Sportul

Prin intermediul sportului, tensiunea musculară se eliberează și reușești să reduci stresul și anxietatea. Poți alege ce tip de activitate sportivă îți place ție, precum jogging, mersul cu bicicleta, înotul sau chiar mersul pe jos.

Este important să alegi o activitate care îți place și care să ți se potrivească, pentru a o face în mod regulat.

7. Muzica și dansul

Muzica poate fi o metodă de relaxare. Poți asculta muzică ambientală, clasică sau orice alt gen îți place, acasă, la serviciu sau în timp ce faci sport. De asemenea, poți să și dansezi, activitate care eliberează endorfine și te va relaxa atât fizic, cât și mental.

Acestea sunt șapte dintre metodele care te pot ajuta să te relaxezi chiar la tine acasă. În plus, poți să scrii într-un jurnal, să gătești, să faci o baie relaxantă sau orice îți aduce plăcere. Încearcă aceste tehnici, vezi care ți se potrivește cel mai bine și foarte important, păstrează o atitudine pozitivă!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top