Now Reading
5 idei pentru a-ți pune în valoare feminitatea

5 idei pentru a-ți pune în valoare feminitatea

Revista Psychologies

Feminitatea, în principiu, presupune un concept care se învață și se dezvoltă pe parcursul vieții și nu ne naștem cu el. De fapt, poate fi percepută drept un set de reguli pe care le deprindem, reguli care implică un anumit tip de comportament, de vorbire, de atitudine. 

Fără îndoială că acest concept de feminitate are la bază și o serie de stereotipuri, însă, dincolo de acestea, dacă îți dorești să fii o persoană feminină, atunci există anumite lucruri și obiceiuri despre care s-a constatat că, dacă le ai și le pui în practică, feminitatea îți va fi sporită. 

De aceea, îți oferim astăzi 5 idei prin intermediul cărora îți poți pune în valoare spiritul și, totodată, energia feminină.

1. Poartă bijuterii

Încă din cele mai vechi timpuri, bijuteriile au înfrumusețat trupurile și chipurile oamenilor. Cumpără-ți o pereche de cercei aur care să îți pună în valoare expresivitatea și trăsăturile feței și poartă-i cu încredere. Îi poți asorta atât cu ținute elegante, cât și cu cele casual și, cu siguranță, având o coafură care să permită vizibilitatea acestora, te vei simți îndrăzneață și feminină. 

2. Dezvoltă-ți creativitatea

S-a constatat că a fi creativ ține de latura pasivă a spiritului nostru, adică de feminitate, fiindcă, în sine, feminitatea presupune creativitate. Asocierea dintre creativitate și feminitate a fost generată datorită faptului că femeia este văzută drept un principiu creator, cea care dă viață.

Astfel, îți poți dezvolta creativitatea prin intermediul artei. Fie ca pictezi, scrii, fie că alegi să cânți la un instrument, fie că asculți muzică și ritmurile acesteia te poartă în pași de dans – alegerea îți aparține. Important este să devii creativă prin intermediul artei și să îți exerciți creativitatea care se află neexplorată înăuntrul tău. 

Nu contează dacă nu ești îndemânatică și ți se pare că nu știi să desenezi sau să dansezi, important este să înveți să te simți bine în pielea ta, să lași fricile deoparte și să te bucuri de energia feminină. De asemenea, nu uita că există diferite cursuri de pictură, de dans, de instrumente muzicale, deci poți învăța cu ușurință să faci lucrurile la care nu te descurci.

3. Exprimă-te emoțional

Emoțiile fac parte din noi, iar feminitatea, în general, este exprimată prin intermediul emoțiilor. Așadar, fii vulnerabilă și lasă-ți emoțiile să te cuprindă, îngăduie-ți să le simți, să le numești, să le explorezi fără a fugi din calea lor. În acest mod poți să te cunoști mai bine, să descoperi ce simți și de ce simți anumite lucruri, în anumite momente. 

4. Aranjează-te și pune-ți în valoare trăsăturile

Nu este nicio noutate faptul că, atunci când ne aranjăm, starea de spirit este îmbunătățită și încrederea în propria persoană crește. Machiază-te ori de câte ori simți nevoia, îmbracă-ți rochia preferată și încalță-te cu niște papuci cu toc. Poartă hainele în care te simți apreciată, hainele care se potrivesc stilului tău și bucură-te de starea pe care ți-o creează acestea.

5. Învață să ai încredere în tine

Încrederea în tine este un element esențial atunci când vine vorba de dezvoltarea feminității. Astfel, este recomandat să înveți să te apreciezi și să te iubești pe tine însăți, să îți pui în valoare atuurile și să nu te lași descurajată de așa-zisele defecte pe care consideri că le ai.

Încrederea în forțele tale proprii și în tine, ca persoană, ți-o poți crește și prin intermediul unei dorințe continue de creștere și dezvoltare, mai exact, prin dezvoltarea propriei minți, a propriului caracter și comportament.

Așadar, pune-ți în valoare energia feminină prin a începe să te iubești și să te prețuiești. Apoi, nu uita să te dezvolți, să ai grijă de mintea și de trupul tău, să te aranjezi, să îți cultivi creativitatea, emoțiile și să ajungi să te cunoști cu tot ceea ce însemni tu, și bune, și rele. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top