Now Reading
Camelia Potec & Sebastian Tudor: „Facem echipa perfectă.”

Camelia Potec & Sebastian Tudor: „Facem echipa perfectă.”

dana-tudor
Camelia-Potec-Sebastian-Tudor-facem-echipa-perfectă

Un interviu cu campioana olimpică la natație de la Atena din 2004? Un ghid de trăiri al momentelor de supraomenesc din performanța sportivă? O „șuetă între fete” despre găsirea „jumătății și cererea în căsătorie”? Ocazia specială de a cunoaște cuplul Sebastian Tudor – Camelia Potec? O înduioșătoare fereastră deschisă către rolul de mamă al micuței Caelia Ioana? Toate acestea și chiar mai mult decât atât, în interviul pe care mi l-au acordat, cu deschidere și firesc, Camelia Potec și Sebastian Tudor. Pregătește-te să fii încântată! Eu am fost.

Psychologies: Când şi cum a început drumul tău spre performanţă în înot?

Camelia Potec: Spre performanţă a început destul de târziu, la vârsta de 9 ani. Îmi luasem abonament şi mergeam seara la bazin, pentru a înota de plăcere. Am fost văzută de un antrenor şi invitată să înot într-o grupă de performanţă, să văd dacă mi-aș dori să fac acest sport mai mult decât ca hobby. Uşor, uşor, la 12 ani, am ajuns să câştig medalii naţionale şi, ulterior, să reprezint România la marile competiţii.

Psychologies: De ce ai mizat pe sport pentru cariera ta? Şi de ce înot?

C. P.: Eu sunt foarte atrasă de apă, sunt şi născută în prima zi din zodia Peşti, nu ştiu cât este de relevant, dar bănuiesc că dragostea mea pentru apă vine şi de aici. Tata a fost marinar, mama a lucrat la şantierul naval, amândoi ştiu să înoate foarte, foarte bine şi m-am născut într-un oraş pe Dunăre, în Brăila. Am învăţat de mică să înot în Dunăre, tocmai pentru că părinţii mei erau puţin înspăimântaţi de faptul că unde vedeam apă mă aruncam şi m-au învăţat devreme să înot. Acolo este mediul meu, mă simt mult mai bine decât pe uscat.

Citeşte articolul integral în cadrul ediţiei de februarie 2021 a Revistei PSYCHOLOGIES.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top