Now Reading
Mica balerina care vrea sa cucereasca lumea mare a baletului

Mica balerina care vrea sa cucereasca lumea mare a baletului

Revista Psychologies

Ca mai toate fetitele de o schioapa, Alina Sorescu isi dorea de mica sa ajunga balerina. Primii pasi in acest sens i-a facut abia pe la noua ani, cand o sala de balet a fost deschisa in micul sau orasel. A fost prima care s-a inscris. Acum, este printre primele balerine de varsta ei din tara.

 

Alina Ioana Sorescu are 14 ani si chiar daca face balet de doar sase ani, a reusit performante pe care nu le ating alte fete ce au inceput acest dans de la varste mai fragede.

„Dansa de mica, la noi in toata lumea are aceasta pasiune. Eu dansam si cand eram insarcinata cu ea“, povesteste razand mama Alinei, Mihaela, de la geamul casei din Techirghiol.

„Oricine o vede isi da seama ca atunci cand danseaza, transmite emotie, se daruieste intru totul momentului. Are un talent nativ pentru arta si sporturi, iar dansul le combina armonios pe amandoua.“

Isi aminteste cum inca din primii ani din viata isi insotea sora mai mare, Alexandra, la un ansamblu de dansuri turcesti din localitate, Sureya, unde a inceput si ea sa apara pe scena pe cand avea patru ani.

A incercat si dansuri de societate, si dansuri populare, ba chiar si handbal. In sufletul ei, insa, tanjea dupa balet, chiar daca isi pierduse speranta ca va ajunge sa mearga vreodata pe poante, din cauza distantei fata de Constanta si a costurilor de transport, pe care familia nu le putea acoperi. Doar ca soata i-a facut o surpriza placuta.

„Aveam 9 ani cand am auzit ca deschide cineva o sala de balet la noi aici. Am fost prima acolo“, isi aduce aminte Alina.

Dupa doar un an de balet, in clasa a V-a a fost admisa la Colegiul National de Arte „Regina Maria“ din Constanta, la clasa de coregrafie.

Pasiunea si daruirea cu care dansa au compensat lipsa de experienta, si in scurt timp se numara deja printre cele mai bune eleve. I-a atras astfel atentia profesoarei Carmen Chilea, directoarea adjuncta a Colegiului, cu care a inceput sa o pregateasca intens.

Acum, se antreneaza timp de 14 ore pe saptamana. In general, pleaca de acasa la 10 dimineata si ajunge seara dupa 7, iar pauza de la antrenamente face doar in zilele de duminica – dar si atunci mai repeta acasa in scurtele pauze de invatat la materiile de la scoala.

 

Citeste continuarea articolului AICI.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top