Now Reading
4 moduri prin care te ajuti sa fii mai fericita

4 moduri prin care te ajuti sa fii mai fericita

Revista Psychologies

Ganduri precum „daca as castiga mai mult, as fi fericita“, „daca m-ar iubi as fi fericita“, „daca as slabi as fi fericita“ ne urmaresc mereu, iar cercetatorii ne raspund la unison ca astfel de asertiuni nu sunt deloc adevarate. Pentru a resimti fericirea adevarata trebuie sa iti schimbi setarea mentala. Iata cateva sugestii.

 

Inceteaza sa iti spui singura „Daca… atunci voi fi fericita“ 

Studiile demonstreaza ca cei care au tendinta sa fie neincrezatori, artagosi sau pesimisti sunt groaznici la prezicerea propriei fericiri viitoare.

Pe scurt, daca esti deja „Morocanosul“ din poveste, o crestere salariala, pierderea catorva kilograme sau intalnirea povestii de iubire pe care o tot visezi nu vor face nicio diferenta.

 

Gandurile tale te impiedica sa fii fericita

Nefericirea se sedimenteaza prin incrancenarea de a-ti pastra acelasi tipar al gandirii, cu aceleasi ritualuri si clauze „daca/atunci“.

Mai mult, daca uneori este sanatos si recomandat sa te descarci povestind celor din jur, nu insista prea mult in afirmatii precum „seful meu ma uraste“ pentru ca vei ajunge cu adevarat sa crezi asta.

 

Intreaba-te ce anume te impiedica sa fi fericita

Este gandul ca nu vei gasi un partener? Sau ca te urasc colegii? Crezi ca esti neatragatoare, grasa, scunda? Schimba gandurile acestea despre tine.

Cand ai astfel de idei, incearca aceste patru intrebari recomandate de specialistii in domeniu: „Este adevarat?“, „Poti sti cu absoluta certitudine ca este adevarat?“, „Cum reactionezi cand ai acest gand?“, „Cine ai fi tu fara acest gand?“

Apoi, fa un exercitiu si gandeste la polul opus: nu sunt neatragatoare etc.

 

Razi de propriile probleme

Rasul este cu adevarat medicamentul ale carui beneficii le resimtim cu totii. Acesta relaxeaza corpul, scade nivelul hormonilor de stres, creste sistemul imunitar si, ca bonus, elibereaza calmantele naturale ale organismului, endorfinele, care vor imbunatati starea de bine.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top