Now Reading
Maria, campioana „fluturasilor“ de badminton

Maria, campioana „fluturasilor“ de badminton

Revista Psychologies

La 14 ani, este unul dintre cele mai promitatoare talente ale Romaniei intr-un sport foarte raspandit ca mijloc de recreere, dar prea putin popularizat la nivel de performanta: badminton. Vicecampioana nationala la doua categorii de varsta, participa cu succes chiar si la competitiile de seniori. V-o prezentam astazi pe Maria Milu, cea de-a 13-a bursiera a „Jurnalului de fapte bune“.

Badmintonul este, daca vreti, „ruda saraca“ si mai neglijata a tenisului de camp. Si asta, desi este, probabil, un sport chiar mai nobil, fiind jucat de elita engleza ce conducea India supusa Coroanei britanice inca din secolul al 19-lea, in forme asemanatoare badmintonului practicat azi – doar ca fara fileu si teren delimitat.

 

Se antreneaza 6 zile pe saptamana

Cand Maria priveste, cu ochii ei albastri, „fluturasul“ – asa cum se numeste obiectul folosit pe post de minge in badminton – intra parca intr-o alta lume.

„Simt ca scap de orice grija, de orice suparare, parca ma detasez de toate“, spune ea.

Incurajata de tatal sau, a incercat mai multe sporturi, pana cand, intr-o zi, a ajuns si la badminton, la Palatul National al Copiilor.

„Din acea clipa mi-am spus ca nu doresc sa fac alt sport. Dupa doua saptamani de la primul antrenament, ocupam locul 3 la primul meu concurs“, adauga Maria, in timp ce un zambet luminos, ce o caracterizeaza, ii strabate chipul.

 

Citeste intregul articol AICI.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top