Now Reading
Nu vreau sex de dragul sexului!

Nu vreau sex de dragul sexului!

Revista Psychologies

Sunt singură de un an, iar în tot acest timp nu am făcut sex. Nici nu l-am pus pe primul loc. Nici nu mă frustrează lipsa lui. Nu că n-aș primi oferte…

Citește și:

Oricât ne-am dori o relație de cuplu, fiecare are ritmul lui…

Sex de la prima întâlnire? Înseamnă că nu mă interesează mai mult…

Evident, de la prietenii mei băieți am parte de cele mai multe mișto-uri. Cumva, în ecuația lor, să nu vrei sex e un fel de problemă psihică. Și vor să mă salveze. Unii mai generoși, oferindu-se să rezolve ei „problema”, alții indicându-mi potențiali doritori. Problema e că nu e nicio problemă…

Nu sunt împotriva sexului, nu sunt împotriva bărbaților, dar nu sunt nici frustrată fără sex. Pentru că sexul vine la pachet cu un bărbat pe care să îl doresc din mai multe privințe. Iar dacă mă atrage, vreau mai mult de la el, nu doar sex.

Sexul de dragul sexului este un sport la care nu recurg. Am avut o aventură, o dată. Am vrut să fiu îndrăzneață și altfel de cum sunt eu. O prostie! Nu poți face sex impersonal.

Nu am nimic împotriva celor ce reușesc să se simtă bine și astfel, dar eu nu mă simt nicicum. Încerc să am parte de intimitate cu un străin despre care nu vreau să știu prea multe. Sau el despre mine. Grozav!

Cum spuneam, nu este ceva ce îmi doresc, nu mă simt mai inteligentă acum că sunt abstinentă, nici interesantă în vreun fel. Dar nici de parcă mi-ar lipsi (eventual, o doagă). Aș aprecia să nu se mai streseze nimeni în privința vieții intime a unei femei singure.

Sau, dacă vă place să vă gândiți la viețile sexuale ale altora, ce ar fi să vă imaginați părinții voștri? Sunt căsătoriți de multă vreme… oare mama mai face sex? Îi e ok fără?

Zău acum, se pune prea mult accent pe sex. Este bun, sănătos și, cu puțin noroc, extrem de satisfăcător. Dar noi femeile (sau mare parte dintre noi) avem nevoi emoționale mai mari. Chiar și cele care cred că și le pot nega și ascunde.

Ne dorim afecțiune și tandrețe. Atenție și înțelegere. Și comunicare. Pentru că noi ființele umane așa ne conectăm unii la alții. Dacă eram iepuri, probabil era mai simplu… Cum nu suntem, măcar să fim sinceri cu nevoile reale.

Dacă sunt singură de un an de zile, asta se datorează faptului că nu am găsit o persoană cu care să îmi doresc o relație. Sau cu care să am impresia că ar funcționa una. Iar să accept un bărbat pentru că …măcar am parte de sex… no, thank you!

Dacă nu simt nimic pentru el, nu o să simt nimic nici în timpul sexului. Și prefer ca, atunci când fac, chiar să îmi placă. Pentru mine, sexul pornește din cap, din mintea mea, din ceea ce simt.

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top