Now Reading
Când este prea târziu în viață…?

Când este prea târziu în viață…?

diana-pirje
când-este-prea-târziu-în-viață

De când mă știu, mi-a plăcut să fac multe. Multe deodată.

Energia și motivația interioară m-au făcut să îmi doresc să cuprind cât mai multe, chiar dacă mărimea personalității mele nu le putea duce pe toate. Însă, eu îmi doream cu orice preț. Nu înțelegeam că acest preț poate fi chiar sănătatea, liniștea interioară sau chiar dezechilibrul întregului sistem psiho-emoțional. Dar eu îmi doream. Și cât mai repede cu putință.

Simțeam că dacă nu se întâmplă atunci când îmi doream, atunci nu se va mai întâmpla niciodată. Aveam sentimentul că pierd șansele în viață și continuam să pun și mai multă presiune pe mine. Îmi repetam încontinuu:

Dacă nu voi reuși luna această sau în acest an, dacă nu voi ajunge acolo unde îmi doresc?”

„Dacă îmi ratez viața?”

„Dacă îmi voi trăda visele din copilărie și voi ajunge frustrată că nu am făcut destul în viață?”

Aceste gânduri le repetam încontinuu și simțeam că nu îmi dau pace. Până când am înțeles că în viață, niciodată nu există prea târziu.

Dacă te întrebi simplu: „Oare de ce nu am făcut mai devreme anumite lucruri?”, s-ar putea să îți dai seama că poate nu erai suficient de pregătit la acel moment. Sau poate nu îți doreai din suflet în acea clipă. Sau, mai există varianta în care inteligența divină are să îți ofere ceva mai bun sau poate chiar încearcă să te salveze de un pericol.

Așa cum o prietenă de-a mea a pierdut un avion spre America, urmând ca în el să fie un bărbat agresiv care a început să îi bată pe pasageri. Iată cum, chiar dacă nu întotdeauna suntem „la timp”, s-ar putea să realizăm că suntem exact la timpul și la momentul potrivit pentru noi. Și avem exact ceea ce ne trebuie în acea clipă.

De asemenea, știi bine că poți cuprinde atâtea lucruri în funcție de mărimea personalității tale. Cu cât personalitatea ta este mai mare, cu cât ai lucrat la tine, ți-ai dezvoltat personalitatea, ai conștientizat cine ești și ce ai nevoie, vei simți că poți face mai multe deodată sau că poți avea țeluri, visuri și idealuri înalte, fiindcă nu te vei speria de ele. În schimb, dacă simți că ceva este prea mult în clipa de față pentru tine, ar fi bine să nu te forțezi, ci să lași lucrurile în ritmul tău, în ritmul pe care îl simți.

Nu suntem la maraton și nu ne aleargă nimeni, deși eu puneam presiune pe mine ca și când aș fi pierdut ultimul tren din viața mea.

În acest fel, oare ajungeam mai rapid la destinație? Cu siguranță, nu.

Și dacă aș fi ajuns, la ce bun dacă ajungeam bolnavă, nefericită și lipsită de energie? Contează mai mult să îți placă procesul decât destinația.

Așadar, o mare revelație pentru mine a fost aceea de a mă îndrăgosti de proces, de fiecare pas pe care îl fac, de fiecare clipă pe care o trăiesc. Julio Iglesias sau Paulo Coelho, au început foarte târziu cariera lor. Și cu toate astea, au devenit celebri într-un timp foarte scurt. Dacă simțeau mai devreme chemarea de a face ceea ce fac astăzi, cu siguranță, făceau. Însă, așa a fost pentru ei.

Facem greșeala să ne comparăm reușitele și viețile între noi: „El a reușit, uite câte a făcut până la vârsta asta…” sau „Ea este măritată, are și copii, tu când ai de gând?”. Toate aceste șabloane din exterior pun presiune pe noi și ne fac să credem că dacă nu ne grăbim, atunci trece timpul. Fiecare are drumul său, destinul său și timpul său. Chiar dacă cineva are familie la 20 ani, altcineva la 30 de ani, nu este ceva în neregulă dacă tu ai la 40 sau 50 de ani. Important este să facem lucrurile atunci când ne simțim pregătiți, fără să ne lăsăm influențați de presiunile pe care alții le pun pe noi. Și ar fi bine să nu mai punem nici noi această presiune, deoarece toate stările distructive ajung să producă boli și afecțiuni fizice.

Așadar, există prea târziu în viață?

Merită să ne stresăm și să vrem totul cât mai repede cu putință?

Putem, dar să ne gândim ce preț avem de plătit. Atâta timp cât tot ceea ce faci este aliniat cu valorile tale interioare, acest „prea târziu” va dispărea din mintea ta, fiindcă te vei bucura de fiecare pas pe care îl faci.

Dacă vrei să vorbești cu cineva legat de drumul tău în viață și procesele tale interioare, scrie-mi un mesaj privat la [email protected] și te voi ajuta să găsești o soluție la problemele care te frământă.

Nu lăsa pe mâine ce poți face astăzi. Acționează acum!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top