Now Reading
Cum renovezi sufrageria open space: 4 pași de urmat

Cum renovezi sufrageria open space: 4 pași de urmat

Revista Psychologies
cum-renovezi-sufrageria-open-space-4-pași-de-urmat

Sufrageriile open space oferă un nivel înalt de eleganță, iar când sunt amenajate cu gust, pot deveni piesa de rezistență a locuinței tale. Află cum poți renova o sufragerie de tip open space și care sunt lucrurile la care ar trebui să fii atent, din următorul material.

Înlocuiește mobilierul vechi

Mobilierul vechi ar putea modifica aspectul livingului tău, așa că ar trebui să ai în vedere schimbarea acestuia. Te poți îndrepta spre unele vitrine pentru living sau pentru mobilier modular, alături de care să așezi o canapea sau o masă cu scaune. Ar trebui să știi că o caracteristică a sufrageriilor open space este aceea de a oferi cât mai mult spațiu de mișcare, așa că ar trebui să te orientezi către piese de mobilier cât mai mici sau care să fie dispuse pe înălțime, astfel încât să eficientizeze cât mai mult spațiul.

Mobilierul masiv nu face altceva decât să ocupe cea mai mare parte a spațiului, pe când mobilierul modern va scoate în evidență dimensiunea camerei tale și o va ajuta să arate mai plăcut. Vitrinele sunt soluția perfectă de amenajare, deoarece îmbină frumusețea lemnului cu eleganța sticlei, iar în acest fel piesele de mobilier se vor potrivi în orice context stilistic de amenajare al livingului tău.

Alege o culoare deschisă pentru pereți

Open space înseamnă un spațiu deschis, iar acest lucru face referire la ideea de amploare. Totuși, chiar dacă nu beneficiezi de o sufragerie foarte mare, poți apela la un truc prin care aceasta să pară de dimensiuni mai ample. Poți folosi în acest sens o vopsea lavabilă calitativă cu care să acoperi pereții, în culori calde, pastelate, însă neapărat deschise la culoare. Culorile foarte deschise vor crea senzația de libertate de loc, iar tu te vei putea bucura de acest confort, atât la nivel vizual, cât și funcțional.

Optează pentru un stil diferit

Dacă vrei să faci o schimbare și din punct de vedere al stilului, atunci ar trebui să te orientezi către stiluri apropiate de cel modern. Stilul minimalist este o opțiune foarte bună, însă dacă vrei să schimbi total aspectul livingului tău, atunci poți opta pentru stilul industrial. În ciuda numelui, amenajările de acest tip sunt foarte apreciate, în cea mai mare parte pentru că sunt folosite destul de multe materiale naturale. Poți alege să creezi un perete din cărămidă aparentă sau poți folosi elemente de mobilier cu accente metalice. Aceste amenajări vor conferi casei tale un aspect unic și special, pe care îl vei putea schimba oricând vei considera că ești gata pentru un nou început.

Schimbă aspectul pardoselii

O idee de renovare care are implicații și pe viitor este alegerea unui tip de parchet potrivit. Deși în trecut foarte multe persoane alegeau pardoselile laminate pentru acoperire, în prezent parchetul din lemn masiv sau parchetul stratificat câștigă teren.

Pe de altă parte, dacă nu ești adeptul parchetului, poți opta pentru pardoseli realizate din rășină epoxidică sau din piatră naturală. Marmura, granitul sau travertinul reprezintă opțiuni foarte bune de acoperire, așa că ia-le în calcul și amenajează sufrageria open space cu bun gust. Orice tip de acoperire ai alege însă, ai grijă să faci o trecere corectă și spre celelalte camere, pentru a evita discrepanțele la nivelul amenajării.

Amenajarea unei sufragerii open space îți oferă nenumărate idei pe care le poți pune în practică, așa că cel mai indicat este să te documentezi și să alegi ideile care ți se par cele mai interesante. Mai apoi caută elementele de care ai nevoie pentru amenajare și dă startul unei amenajări speciale, de care să te bucuri în fiecare zi.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top