Now Reading
Cum să nu devii dependent de telefonul mobil: 3 recomandări

Cum să nu devii dependent de telefonul mobil: 3 recomandări

Revista Psychologies
cum-să-nu-devii-dependent-de-telefonul-mobil-3-recomandări

În ultimii ani, dependența de telefoanele mobile a crescut spectaculos, există chiar un termen medical – nomofobie – care definește anxietatea despărțirii de smartphone. Există modalități de a face față acestei situații, iar în continuare îți prezentăm câteva recomandări pentru utilizarea rațională a smartphone-ului.

Instalează aplicații, limitatoare și trackere pentru telefonul mobil

Ca să ții sub control timpul pe care-l petreci cu ochii în ecranul telefonului, utilizează aplicații speciale, ce monitorizează modul în care folosești smartphone-ul și oferă sugestii de creștere a eficienței în activitatea zilnică. Cele mai cunoscute softuri de acest tip sunt RescueTime, AppDetox, Moment. Setează limite pentru perioadele pe care le aloci social media, dezactivează notificările pop-up și șterge aplicațiile din telefon pe care le accesezi rar.

Revizuiește periodic grupurile de pe Whatsapp din care faci parte și de la care primești zeci, poate chiar sute de mesaje, de dimineața devreme, până noaptea târziu. Șterge din jocurile de pe telefon, ca să reduci riscul de dependență. Păstrează doar ce este cu adevărat important, vei salva minute prețioase pentru a petrece timpul împreună cu familia, la sport sau relaxare.

Limitează abonamentele la platformele de streaming

Internetul mobil este tendința următorilor ani, iar platformele de streaming livrează deja conținut mobile friendly. Filme, seriale, documentare, concerte sunt disponibile non-stop pe telefon, la un click distanță. Ca să te asiguri că nu devii dependent de conținut audio-video pe smartphone, limitează abonamentele la aceste servicii. Impune-ți o disciplină strictă, ca să nu te trezești că faci binging pe telefon în loc să te ocupi de proiectele profesionale sau de activitățile casnice. Folosește My Data Manager ca să monitorizezi utilizarea datelor mobile. Astfel eviți costurile suplimentare ce încarcă facturile pe care le plătești lunar.

Alege un smartphone potrivit pentru nevoile tale

Pe lângă modul în care utilizezi telefonul, trebuie să ai grijă și la modelul de smartphone pe care-l utilizezi. Investește în telefoane mobile performante, care să te ajute în activitățile profesionale și la hobby-urile tale (de exemplu fotografia). Evită să achiziționezi telefoane care vin la pachet cu multe aplicații ce-ți ocupă timpul. Prețul nu este o problemă, pentru că poți găsi și magazinele de unde poți cumpăra telefoane în rate fără dobândă*, cu ajutorul cardului tău de cumpărături CardAvantaj. Astfel alegi cel mai bun smartphone pentru nevoile tale, fie că mergi în magazine fizice sau îl achiziționezi online. Ai la dispoziție sute de modele de la cei mai cunoscuți retaileri de produse electronice și IT&C, ca să te bucuri de telefonul tău și să-l utilizezi în mod rațional, de fiecare dată.

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top