Now Reading
Curajul – cel mai de preț dar dintre toate!

Curajul – cel mai de preț dar dintre toate!

diana-pirje
curajul-cel-mai-de-preț-dar-dintre-toate

Cel mai mare cadou pe care mi l-am făcut în această viață a fost curajul de a ieși în față.

Nici eu nu am avut mereu încredere în mine…însă mi-am promis că îmi voi vindeca aceste vulnerabilități pentru a-mi urma visurile și a deveni cea mai bună variantă a mea!

Am descoperit că ceea ce este cel mai interesant este tocmai acest proces al învățării, al descoperirii de sine, și nu neapărat scopul și rezultatul. Contează ce ai învățat, lecțiile pe care viața ți le-a dat și pentru care trebuie să fii recunoscătoare.

Și nici nu avem cum, deoarece viața mereu ne forțează să ieșim din zona de confort, să acceptăm provocări, pentru a învăța și a mai păși o treaptă pe scară evoluției.

Toți învățăm pe parcurs, nu e nimeni care să le știe din prima pe toate.

E atât de minunat să trăiești cu bucurie, cu inima deschisă, cu sufletul râzând de fericire…Și da, toate acestea sunt posibile! Însă doar de tine depinde să lași în urmă tipare vechi și să ai curajul să pășești în lume, exact așa cum ești!

Ne-am născut ca să îmbogățim lumea prin darurile noastre unice, astfel că misiunea fiecăruia dintre noi este aceea de a ne descoperi aceste daruri și a le fructifica.

Dacă am acționa și noi în acest fel, cu siguranță nu ar mai exista atâta competiție și dorința de a corespunde, de a demonstra.

Fiecare femeie este unică…într-o grădina cu flori, laleaua nu își face griji că nu este la fel de parfumată ca și trandafirul sau frezia…ea pur și simplu se bucură de splendoarea sa, de frumusețea ei unică. Știe că în grădină este loc pentru toate florile, astfel că fiecare are rolul de a îmbogăți lumea cu tot ce are mai frumos.

Acest principiu este unul foarte distorsionat.

Femeile adesea suferă din pricina nesiguranței de sine, și a faptului că mereu se compară cu câte cineva, ori mereu trebuie să corespundă unui etalon…

Nimic nu este mai valoros pentru o femeie decât să se simtă bine în pielea ei, să simtă că își este suficientă sie însăși. Când spun acest lucru, nu mă refer la a te plafona și a nu-ți mai dori să evoluezi, ci la a simți că îți ești de ajuns. „I am enough”, cum se spune în engleză.

Am știut instinctiv că dacă nu voi avea curaj, nicio minune nu se va întâmpla. Și am avut dreptate. Chiar dacă eram sfioasă, chiar dacă nu știam din prima cum să fac anumite lucruri…nu mi-a fost niciodată frică de ce se va întâmpla și mi-am asumat totul.

Până la urmă, dacă te gândești bine, ce se poate întâmpla? Fricile sunt doar în mintea noastră! Curaj vine de la „Coeur”, care înseamnă „inimă” în limba franceză. Așadar, cu inima înainte, draga mea!

Vei vedea cât este de minunată călătoria în care îți dai voie să greșești, să fii tu însăți, să înveți, să fii și vulnerabilă, să te ierți, să te accepți necondiționat…

Procesul devenirii noastre ca Femei seamănă cu cel al creșterii unui copil. Copilul până învață să meargă cade, iar se ridică, apoi merge din ce în ce mai bine, dar nu se pedepsește și nici nu se ceartă că nu a reușit din prima. La fel și mama. Este lângă copil și îl susține necondiționat, până când acesta reușește singur.

Am putea avea noi această atitudine față de noi însene? Din ce am observat, oamenii sunt cei mai mari critici pentru ei înșiși.

Nimeni nu te judecă mai aspru decât o faci tu cu tine. Dar, vreau să îți spun că această atitudine nu duce la rezultate fabuloase pe termen lung. Doar iubirea și acceptarea necondiționată te vor ridica pe culmile succesului.

Când te iubești și te accepți, reușești să treci cu uşurință peste obstacole, critică, judecată celorlalți…deoarece tu ești cel mai mare suporter al tău.

Eu doar așa am reușit să trec peste momente dificile – iubindu-mă și acceptându-mă necondiționat!

Dacă fiecare femeie ar face acest lucru, cu siguranță, ar fi nu doar fericită, ci și plină de satisfacții datorate reușitelor sale!

Așadar, tu cu ce îți propui să începi?

Eu ți-aș sugera să faci o listă cu toate lucrurile pe care îți dorești să le realizezi, iar apoi să notezi în dreptul fiecărui lucru cu ce poți să începi. Dă-ți voie să încerci! Doar acțiunile tale te vor duce la rezultate wow! Și, de asemenea, îți propun să demontezi toate fricile tale, conștientizând că nu se va întâmpla nimic care să îți pună viața în pericol – doar aceasta este o frică reală și justificată. În rest, toate fricile sunt doar fabricate de mintea noastră!

Pășește cu curaj spre visurile și dorințele tale!

Acesta este îndemnul meu pentru 2021!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top