Now Reading
De ce să apelezi la un specialist când vrei să-ți mobilezi casa

De ce să apelezi la un specialist când vrei să-ți mobilezi casa

Revista Psychologies
de-ce-să-apelezi-la-un-specialist-când-vrei-să-ți-mobilezi-casa

Amenajarea locuinței poate fi un proces îndelungat și, pe alocuri, dificil, mai ales când nu reușești să transferi viziunea ta în realitate. De aceea, un specialist în design interior poate fi cea mai bună soluție atunci când vrei să-ți mobilezi casa. În continuare, îți prezentăm câteva motive pentru care ar trebui să apelezi la un serviciu de design interior.

Realizarea conceptului dorit

Uneori este dificil să vizualizezi un concept, mai ales când locuința ta nu este în cea mai bună formă. Aici poate interveni un designer de interior cu experiența necesară pentru a te ajuta să aduci la viață ideile tale de amenajare.

Un designer de interior are experiența și competența să se ocupe de toate cele necesare: de la crearea conceptului de amenajare (moodboard), la planuri 2D, realizarea randărilor (simulări foto realistice în 3D) și a tuturor planșelor tehnice (inclusiv schițe pentru partea tehnică: iluminat/partea electrică/stereotomii pentru gresie și faianță/mobilier etc.), întocmirea listelor de buget și realizarea comenzilor, plus coordonarea echipelor care se ocupă de finisaje interioare și de mobilier. 

Îndeplinirea nevoilor tale de amenajare

La începutul oricărui proiect, un designer de interior bun nu se va concentra doar pe conceptualizare, ci și pe obținerea informațiilor necesare pentru a-ți îndeplini și alte nevoi legate de amenajarea casei. De exemplu, amenajarea camerelor astfel încât fiecare spațiu să fie folosit la maximum, evitarea elementelor care nu se potrivesc stilului tău sau eliminarea obiectelor de decor care nu servesc nicio funcție importantă, practică sau emoțională.

Reducerea greșelilor la minimum

Una dintre cele mai des întâlnite greșeli pe care mulți oameni o fac atunci când își amenajează singuri locuința este alegerea mobilierului nepotrivit pentru spațiul de care dispun. Camerele mici, de exemplu, sunt mobilate cu piese voluminoase pentru a „umple spațiul”, creând un aspect sufocant. De asemnea, cromatica joacă un rol esențial în amenajarea locuinței: culorile închise pot crea iluzia unui spațiu mai strâmt, în timp ce culorile deschise măresc vizual orice încăpere. Un designer de interior știe cum să combine piesele de mobilier și culorile acestora pentru a crea un spațiu funcțional, potrivit stilului tău.

Respectarea deadline-urilor 

Un alt aspect important în orice proiect de amenajare ține de timp și de respectarea termenelor limită. Deseori, când mobilezi singur locuința și nu ești atât de presat de timp poți ajunge să prelungești proiectul de amenajare mai mult decât ți-ai fi dorit. O echipă de specialiști în design interior va respecta întotdeauna termenii limită pe care i-ați stabilit împreună, astfel încât să te bucuri cât mai repede de noul tău „acasă”. În plus, dacă de unul singur nu ai fi ținut atât de mult cont nici de buget, un designer de interior va acorda foarte multă atenție respectării acestuia.

Nu este atât de dificil să găsești un designer de interior care să te ajute să creezi amenajarea visurilor tale. Mobexpert a lansat de curând Serviciul de Design Interior, disponibil pe https://mobexpert.ro, pentru a veni în întâmpinarea clienților care își doresc o amenajare interioară completă, de înaltă calitate. 

Astfel, echipa de Design Interior îți va oferi servicii complete de consultanță și proiectare pentru a găsi împreună soluții potrivite stilului tău de viață. Te poți bucura de o ședință gratuită de 60 minute cu un designer de interior Mobexpert, online sau față-în-față în magazinul Mobexpert Pipera. În această ședință veți stabili stilul de amenajare și lista de produse necesare și vei primi și o propunere de amenajare completă, consultanță în asocierea noilor piese de mobilier cu cele deja existente la locație și o simulare 2D cu dispunerea mobilierului în plan. 

Mobexpert te invită să te bucuri de consultanță pentru amenajarea locuinței și să îți transformi casa în acasă! Poți găsi mai multe detalii despre programare, întregul proces și posibile costuri aici

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top