Now Reading
Cum poți crește nivelul de confort din locuință: alegerea corectă a boilerului

Cum poți crește nivelul de confort din locuință: alegerea corectă a boilerului

Revista Psychologies
cum-poți-crește-nivelul-de-confort-din-locuință-alegerea-corectă-a-boilerului

Locuințele trebuie să ofere confort, iar pentru acest lucru este necesar ca investițiile să fie făcute în mod strategic. Atunci când vine vorba despre asigurarea apei calde, alegerea tipului potrivit de boiler este o adevărată provocare. Iată ce diferențe sunt între un boiler electric și un boiler pe gaz, pentru a putea opta pentru produsul potrivit. 

Boilerul electric: avantaje

Un boiler electric asigură apa caldă dintr-o locuință folosind energie electrică. Astfel, un boiler electric de la Mathaus poate acoperi necesarul de apă caldă pentru o locuință, având la bază un sistem foarte eficient, cu termostat. 

Iată care sunt avantajele boilerelor electrice:

Boilerele electrice sunt sigure

Pentru a putea încălzi apa caldă de care avem nevoie, boilerele electrice sunt dotate cu un termostat. Acesta încălzește apa până la valoarea setată sau dorită, fără a se depăși limitele. Astfel, utilizarea boilerelor este sigură, fiind prevenite incidentele care țin de creșterea excesivă a temperaturii și a presiunii în interiorul cazanului. 

Boilerele electrice nu emit noxe poluante

Pentru că nu există o cameră de ardere propriu-zisă, boilerele electrice nu emit fum sau noxe, dioxid de carbon sau alte emisii care să pună viața sau mediul înconjurător în pericol. 

Boilerele electrice au randament mare

Folosirea unui boiler electric înseamnă eficientizarea costurilor pentru întreținere. Prețul produsului este accesibil, iar faptul este alimentat de energie electrică îl face avantajos. Astfel, dacă locuința este și izolată termic, eficiența sa crește, pentru că va fi limitat consumul în funcție de cerințele de confort ale utilizatorilor. 

Dezavantajul boilerului electric

În cazul boilerelor electrice, singurul minus al acestora este tipul de energie folosită pentru a fi pus în funcțiune. Nefiind naturală sau regenerabilă, costurile de întreținere vor depinde foarte mult de această resursă.

Boilerul pe gaz: avantaje

Boilerele pe gaz sunt una dintre cele mai vechi soluții de a asigura apa caldă și sunt conectate la rețeaua de gaz. Iată care sunt avantajele acestor tipuri de boilere.

Modele eficiente cu randament mare

Boilerele pe gaz au un randament crescut și pot acoperi suprafețe mari în ce privește asigurarea apei calde. În plus, dacă rețeaua de gaz există deja, nu vor mai apărea alte costuri în ceea ce privește lucrările de montaj.

Prețuri relativ mici

Ambele tipuri de boilere sunt eficiente și nu e întotdeauna ușor să realizezi o comparație a prețului de achiziție. Totuși, un boiler pe gaz poate fi mai ieftin decât unul electric, însă depinde foarte mult de caracteristicile fiecărui produs în parte și de modul în care se face alimentarea.

Dezavantajul boilerelor pe gaz

Unul dintre dezavantajele acestui tip de produs este faptul că depinde de rețeaua de alimentare cu gaz și de obținerea avizelor. În lipsa acestora, mulți beneficiari aleg boilerele electrice, tocmai pentru că energia electrică este prezentă oriunde.

În alegerea tipului de boiler potrivit este recomandat să fie luată în calcul și suprafața locuinței, dar și numărul de utilizatori. Apa caldă trebuie să fie o resursă disponibilă tuturor consumatorilor, indiferent de numărul de robineți folosiți sau de numărul de etaje ale casei. Apa caldă trebuie să deservească locuința ca întreg, fiind indispensabilă pentru asigurarea confortului. 

Alege așadar un boiler potrivit cerințelor tale luând în calcul capacitatea sa, tipul de alimentare și magazinul din care cumperi. Mathaus te așteaptă cu oferte la diferite tipuri de boilere, pentru ca tu să te poți bucura de o viață confortabilă. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top