Now Reading
Definește-ţi semnătura stilistică și îmbrăţișează-ţi atuurile

Definește-ţi semnătura stilistică și îmbrăţișează-ţi atuurile

Cristina Bucur
Cristina Bucur

Nu ai UN SINGUR stil personal
Tu nu ești aceeași, în orice context. Ai multiple roluri, variate responsabilităţi. Poate ești mama cea blândă acasă și managerul responsabil de la muncă, ești confidenta puternică, fiica responsabilă și iubita energică șamd. Indiferent de situaţie și de adjectivele care ţi se potrivesc, esenţial e să fii bine cu tine, la interior și la exterior. Dacă e să ne concentrăm acum pe exterior, definirea semnăturii stilistice ţine de alegeri. Nu de moment, ci de acelea repetitive, care-ţi complimentează personalitatea, valorile și forma corpului. Rochia pe care o admiri pe altcineva, dar pe care n-ai purta-o niciodată, ar putea avea legătură cu modul în care stilul reflectă diferite aspecte ale personalităţii tale
și care ar fi optim să rezoneze cu identitatea ta. În funcţie de contextele personale și profesionale, o persoană poate avea până la 3-4 stiluri.

Clasic: Gândește-te la o rochie care urmărește linia corpului. Eleganţa și formalitatea, alături de o nuanţă de conservatorism, definesc acest stil (Grace Kelly).

Romantic/Feminin: Combină feminitatea cu inocenţa și delicatetea, folosind dantela, volanele, imprimeurile florale și culorile pastelate. Aici, fluiditatea și detaliile interesante sunt în prim-plan (Elle Fanning).

Dramatic: Un stil marcat de exotism, îndrăzneală și extravaganţă, cu linii ferme și piese supradimensionate. Gândiţi-vă la imprimeuri animal print și culori puternice (Samantha Jones în Sex and the City, Tarajii P. Henson în Empire).

Natural/Sportiv: Acest stil este asociat cu relaxarea și o atitudine degajată. O imagine relaxată, dar îngrijită, cu vestimentaţie sport și forme nestructurate (Julianne Moore).

Creativ/Original: Un stil cu influenţe artistice, mixuri de texturi și imprimeuri, forme abstracte și un look avangardist (Carrie Bradshaw în Sex and the City)

Elegant/Chic: Un stil rafinat, cu detalii impecabile de estetică, look monocrom și materiale premium (Audrey Hepburn în Breakfast at Tiffany’s).

Atrăgător/Sexy: Stilul care emite sex-appeal, cu haine mulate, drapaje, transparenţe și materiale luxoase (Sofia Vergara în Modern Family).
În care te regăsești? Când, în ce context?

 

Citește continuarea articolului în ediția februarie 2024 a revistei Psychologies

 sau  abonează-te și profită de ofertele speciale!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top