Now Reading
Cum sa mananci mai putin fara sa te infometezi

Cum sa mananci mai putin fara sa te infometezi

Revista Psychologies

Un prost obicei alimentar este acela de a termina toata mancarea din farfurie, chiar daca esti satula. Iar daca deja ti l-ai insusit, controleaza mai bine cantitatea de mancare pe care o consumi.

 

Ritualul alimentar

O foarte buna strategie atunci cand vrei sa slabesti, este sa iti pacalesti creierul sa creada ca ai mancat o cantitate impresionanta de mancare si astfel sa declanseze senzatia de satietate.

Prin urmare, alege o farfurie de dimensiuni mici si umple-o dupa placul inimii. Bineinteles, nu este un indemn sa umplii farfuria cu varf si, in niciun caz, cu junk food!

Pare ireal trucul, dar te asiguram ca functioneaza! Practic mintea ta va inregistra informatia ca ai consumat o farfurie plina cu mancare.

Iar daca vrei cu adevarat sa te saturi la o astfel de masa, invata sa mesteci pe indelete mancarea consumata. Intrucat ne-am obisnuit sa mancam pe fuga, nu mai dam atentie acestui ritual.

Evita sa mananci in fata calculatorului sau a televizorului, nu iti umple gura cu mancare si mesteca temeinic. Vei fi surprinsa de rezultate.

 

Rolul odihnei

Un alt element de care trebuie sa tii cont daca vrei sa fii in forma, este somnul, caci lipsa lui este direct legata de cresterea in greutate.

Atunci cand nu te odihnesti suficient, corpul tau are nevoie de mai multa energie pentru a te mentine treaza, de unde si tendinta ta de a manca mai mult, inclusiv dulciuri.

Daca faci parte din categoria celor care atunci cand sunt obositi nu mananca, din pacate vei avea tendinta sa recuperezi cand vei fi odihnita.

De asemenea, fa-ti timp peste zi pentru mesele principale si snackuri sanatoase. Daca sari peste mese, vei ajunge sa consumi seara o cantitate mai mare de mancare.

Daca mancam prea mult seara, inainte de culcare, organismul nu va avea timp sa arda din grasimi, iar somnul nu va fi unul odihnitor.

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top