Now Reading
Saxofonul lui Cristian Soleanu și Big Band-ul Radio în „SHORT STORIES”

Saxofonul lui Cristian Soleanu și Big Band-ul Radio în „SHORT STORIES”

Revista Psychologies
Cristian Soleanu

Joi, 21 martie 2024, pasionații de jazz sunt invitați să se bucure de o experiență muzicală de excepție la Sala Radio din București.

Saxofonistul CRISTIAN SOLEANU va fi protagonistul unei seri memorabile alături de BIG BAND-UL RADIO, sub deviza Short Stories.

Cristian Soleanu va aduce publicului său un adevărat regal muzical, prezentând compoziții originale ce poartă amprenta sa distinctivă. Printre piesele incluse în program se numără The 6th Studio Big Band Suite, More sau On Blues. De asemenea, vă veți bucura la Sala Radio și de două prime audiții semnate de muzicianul român.

Cristian Soleanu a făcut parte din Big Band-ul Radio între 1990 – 2019. A colaborat cu cele mai importante nume ale jazz-ului românesc și a lucrat cu regizori de teatru și de film din România, pentru coloana sonoră a mai multor spectacole și pelicule cinematografice. În 2008, a inițiat proiectul muzical și turneul „Cristian Soleanu American Quartet” – alături de muzicieni rezidenți în New York – Lucian Ban, John Hebert și Eric McPherson.

În anul 2011 a pus bazele proiectul „Twin Thoughts”- împreună cu chitaristul George Dumitriu – proiect din care fac parte Mattia Magattelli si Kristian Krajncan. A fost curator al stagiunii de jazz „Artist in Residence” (prezentată de ARCUB) și curator al Bucharest Jazz Festival.

Evenimentul va fi dirijat de SIMONA STRUNGARU, care declară despre concertul pe care îl pregătește la pupitrul Big Band-ului Radio:

Ne bucurăm să îl avem ca invitat al concertului nostru din 21 Martie pe reputatul saxofonist Cristian Soleanu, unul dintre artiștii de calibru ai României. Calitățile sale interpretative, gustul muzical și pasiunea pentru muzică i-au inspirat și impulsionat ani de-a rândul pe colegii muzicieni din Big Band-ul Radio și nu numai. În concertul intitulat Short Stories îl vom descoperi pe Cristian Soleanu și în calitate de compozitor, programul fiind realizat exclusiv din lucrările semnate de el.”

 

  • Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical. De asemenea, concertul poate fi ascultat LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio, și prin intermediul aplicației Radio România, disponibilă pe dispozitive Android și iOS.

 

  • Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online – pe entertix.ro și myticket.ro – şi în librăriile Cărtureşti.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top