Now Reading
Mi-e frica sa nu fac si eu o depresie

Mi-e frica sa nu fac si eu o depresie

Buna, am o mare problema cu mama mea care nu accepta relatia cu prietenul meu. Situatia e grava deoarece a inceput sa faca tot felul de crize. Am 24 de ani, lucrez ca programator si ea nu e in stare sa respecte decizia mea. Mentionez ca in urma cu 15 ani a suferit un soc la moartea fratelui meu de care avea atunci 19 ani. Ce as putea face ca sa o scot din starea depresiva in care este? Nu vrea sa accepte nimic de la mine si isi doreste moartea. Mi-e frica sa nu fac si eu o depresie deoarece tin mult la ea dar nu pot renunta nici la relatia mea. Cum sa o fac sa realizeze ca nimeni nu ii vrea raul? Multumesc.

Intrebare pusa de: Monica, 24

Raspunsul psihologului:

Daca mama ta e in depresie de 15 ani si isi doreste moartea, m-as mira sa o poti scoate din depresie de una singura. Ar trebui sa o convingi sa apeleze la un ajutor calificat, poate chiar si la medicamente, mie mi se pare singura solutie.

Probabil (desi nu reiese din mesaj) nu accepta relatia ta pentru ca ii e teama sa nu te piarda la fel cum l-a pierdut pe fratele tau. Sau iti cere in acest fel sa suferi si tu alaturi de ea. Prin crize mama ta te santajeaza emotional, vrea sa te simti responsabila pentru problemele ei si vinovata pentru ca iti doresti sa ai si o parte a vietii tale din care ea lipseste. Dar suferinta ei e foarte reala si foarte intensa, de aceea ti-as recomanda sa gasesti o metoda prin care s-o trimiti la un psihoterapeut (sau psihiatru).

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top