Now Reading
El pastreaza legatura cu fosta iubita

El pastreaza legatura cu fosta iubita

Am o relatie de mai bine de 1 an. Prietenul meu nu a fost casatorit, dar are un copil dintr-o relatie anterioara. El pastreaza legatura cu fosta iubita, in sensul ca sunt buni prieteni. Trebuie sa precizez ca ei se cunosc din copilarie si au avut o relatie de 11 ani. Ea s-a casatorit, iar copilul nu stie ca tatal sau real este prietenul meu care, inainte sa-l cunosc, mergea regulat in vizita la ei. Si dupa ce am inceput sa fim impreuna, el mergea la ei si voia sa merg si eu cu el la fosta prietena si mi-a marturisit ca simte nevoia sa o vada, sa-i poarte de grija. In plus, nu poate vorbi despre fosta lui iubita. La inceputurile relatiei noastre, devenea chiar agresiv cand venea vorba despre asta. Pretextul sau era ca nu poate vorbi despre trecut. Am incercat sa inteleg si am convenit ca macar chestiunile ce tin de prezent sa ni le impartasim. Nici asta nu a reusit prea bine. De fiecare data trebuie sa fac super eforturi sa il determin sa se deschida. In plus, ea are tot felul de pretentii despre care el nici nu-mi spune. De multe ori m-a pus in fata faptului implinit. De exemplu: ii cere prietenului meu sa mearga la cumparaturi cu ea de Craciun, i-a cerut sa-i duca la mare cu masina si sa-i aduca de acolo. Prietenul meu nici nu m-a consultat in sensul asta. Explicatia care mi-o da tot timpul este ca sunt buni prieteni si ca se cunosc de foarte mult timp. Am fost ocupati o perioada cu amenajarea casei in care stam si nu am mai trecut pe la ei. Prietena lui s-a suparat. Apoi, s-a mai suparat ca prietenul meu nu i-a dat bani mai multi de Craciun (in afara de alocatia pentru copil). Acum nu mai vorbesc. Simteam cateodata ca prietenul meu ma considera oarecum vinovata pe mine ca ei s-au certat. In prezent, ei nu se mai vad (cel putin asa stiu eu) pentru ca sunt certati. Pe mine ma deranjeaza toata ideea asta si a inceput sa devina chiar o obsesie. Eu am acceptat faptul ca are un copil, nu si o fosta iubita. Imi vine foarte greu sa inteleg si ma intreb daca voi reusi vreodata. Credeti ca de fapt el o mai iubeste? Ma mai intreb daca a reusit sa accepte ca nu mai este cu ea (desi au trecut aproape 9 ani de cand s-au despartit oficial). Cum ar trebui sa procedez ? Ce trebuie sa fac si cum sa ma comport? Mai mult, ma oboseste chiar si comportamentul lui cateodata. Nu este deschis, il simt de multe ori rece si departe, chiar daca fizic este langa mine.

Intrebare pusa de: Dumbrava, 32

Raspunsul psihologului:

Ma intreb de ce apelati la ajutorul cuiva exact in momentul in care ei doi au intrerupt relatia. Va simtiti vinovata pentru ruptura dintre ei sau va e teama ca se vad pe ascuns, lucru care vi se pare mai periculos decat atunci cand relatia era pe fata si dvs chiar mergeati la ea impreuna cu el ?

N-am cum sa va dau un raspuns la intrebarea daca el o mai iubeste. In mod evident, chiar si el insusi v-a spus, simte nevoia sa o protejeze. Este posibil sa fi ramas doar prieteni (totusi se cunosc de multa vreme si au avut o relatie lunga), nimic mai mult. La fel de bine este posibil ca pe undeva, inauntrul lor, inca sa mai simta si altceva unul pentru celalalt. Dar oricum ar sta lucrurile, realitatea este ca amandoi au alte relatii acum si, in fond, daca e sa fim sinceri cu noi insine, nici o relatie nu e complet lipsita de riscuri. Adica niciodata nu poti avea convingerea ca sunt sanse de 100% ca partenerul sa nu-si gaseasca pe altcineva care sa-i placa mai mult.

Va e teama sa nu se intoarca la ea sau sa nu va insele? Sau va deranjeaza influenta pe care ea o are asupra lui? Parerea mea este ca acestea sunt doua intrebari pe care ar trebui sa vi le puneti. Fiecare om are nevoie de spatiul lui personal, momente petrecute in solitudine cu propriile-i ganduri. Iar pe dvs „va obosesc” (care pare a insemna ca va deranjeaza) momentele in care el simte nevoia sa ramana singur.

Ce vreau eu sa spun este ca poate ar trebui sa va puneti problema ce va doriti de fapt. Sa o rupa cu copilul lui si fosta iubita (din pacate par sa vina la pachet, caci din mesaj ar reiesi ca nu-si mai vede nici copilul de cand sunt certati) pentru a fi doar al dvs, sa faceti eforturi pentru a sta alaturi de el (in ciuda situatiei pe care o descrieti), sa-l faceti sa „recunoasca” faptul ca inca o iubeste (insistand sa discutati mereu despre acest subiect) caci nu pareti a fi multumita de declaratia lui ca sunt doar prieteni sau, pentru ca ati apelat la ajutorul cuiva doar dupa ce s-au certat, sa-si reia relatiile cu ea poate pentru ca va simtiti vinovata pentru faptul ca nu-si mai vede copilul.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top