Now Reading
Energia – cel mai prețios lucru din lume

Energia – cel mai prețios lucru din lume

diana-pirje

Energia este de departe cel mai prețios lucru pe care îl avem. Avem nevoie de energie pentru a ne îndeplini cu succes activitățile cotidiene și nu numai…

Energia este vitală pentru a reuși să ne îndeplinim visurile, idealurile, obiectivele și pentru a nu ne da bătuți atunci când lucrurile nu ne ies din prima.

Dacă nu am avea aceste resurse energetice, cu siguranță nu am fi capabili să mergem în direcția în care ne dorim, deoarece energia este pentru noi exact așa cum este kerosenul pentru avion. Este o forță vitală care ne mișcă din interior să facem tot ceea ce simțim și să ne mișcăm în direcția pe ne-o dorim. Depresia, spre exemplu, reprezintă lipsa acestor resurse vitale de energie și vitalitate. Iar atunci când creierul nu mai secretă endorfine, ajungem să ne simțim anxioși și lipsiți de această poftă vitală de viață.

De aceea, e foarte important să știm cum să ne amplificăm resursele de energie în fiecare zi, astfel încât să avem un randament maxim în tot ceea ce ne-am propus.

Ce anume ne încarcă cu energie vitală?

  1. Toate activitățile relaxante

Energia înseamnă în primul rând relaxare, așadar, toate activitățile relaxante au la bază creșterea nivelului de energie. Când te relaxezi, cortizolul – hormonul stresului – scade, eliberându-se în schimb endorfinele,

Așadar, gândește-te la tot ceea ce te relaxează și oferă-ți aceste momente bine-meritate. În fiecare dimineață, ca un ritual propriu, ai putea să  faci o meditație sau o plimbare, astfel încât să îți începi ziua în formă maximă. Sau, mai ales după o zi încărcată, în care te simți cu bateriile epuizate, ar fi ideal să îți acorzi câteva momente în care să te încarci cu energie pozitivă.

  1. Petrece timp cu cei dragi

Timpul petrecut cu ei dragi, discuțiile constructive, afecțiunea și încurajările – toate cresc nivelul de energie. Alocă-ți momente în care să te conectezi cu cei dragi și să petreceți împreună clipe minunate.

  1. sport

Sportul, de asemenea, contribuie la buna funcționare a întregului organism, oxigenează creierul, eliberează endorfine și te ajută să ai o stare de bine pe parcursul întregii zile. Fie că alegi pilates sau yoga, aerobic și alte activități cardio, important este să simți că prin sport îți antrenezi corpul, te eliberezi de stres și te încarci cu energie vitală.

  1. Explorează-ți noi hobby-uri

Hobby-urile ne încarcă extrem de mult cu energie, mai ales dacă sunt activități noi, care ne stârnesc curiozitatea. Nu-ți fie frică să încerci și să explorezi lucruri noi. Te vei simți minunat și te vei încărca cu multă energie!

Fii proactiv și încarcă-ți bateriile în fiecare zi. Doar așa vei reuși să îți creezi un stil de viață în care să fii la înălțime în fiecare zi!

Nu aștepta să cazi în starea de slăbiciune ca să începi să lucrezi la energia ta.

Starea ta interioară contează cel mai mult din lume. Din starea ta interioară creezi totul! Așadar, este vital să te pui pe tine în starea de energie, astfel încât să reușeșți tot ce ți-ai propus.

aripi-de-feminitate-diana-pirjeMai multe poți regăsi și în cartea mea, „Aripi de Feminitate”.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top