Now Reading
Izabela Corina Juncu înființează Asociația Parfumurilor și Aromaterapiilor din România

Izabela Corina Juncu înființează Asociația Parfumurilor și Aromaterapiilor din România

izabela-juncu
izabela-corina-juncu-înființează-asociația-parfumurilor-și-aromaterapiilor-din-românia

Asociaţia Parfumurilor şi Aromaterapiilor din România reprezintă proiectul meu de suflet, un proiect sui generis, iniţiat din dorinţa de a sprijini tinerii din România care îşi doresc să devină parfumieri şi să activeze în această industrie. În acelaşi timp, această asociaţie reprezintă mai mult decât un simplu proiect, în măsura în care ea poate deveni o piatră de temelie la construirea unei Românii mai creative şi mai competitive pe piaţa globală. Nu în ultimul rând, ar mai fi de spus că ataşamentul pentru ţara mea de naştere, România, m-a motivat încă de la o vârstă fragedă să ofer la rândul meu ceva înapoi comunităţii din care fac parte. Iată că, acum, cercul acesta este pe cale să se închidă, iar visul meu – să se împlinească.

Pe lângă cele sus menţionate, această asociaţie va constitui o contribuţie semnificativă la introducerea meseriei de parfumier în nomenclatorul României. În Franţa, de pildă, există numeroase şcoli şi instituţii care oferă cursuri de parfumieri, iar rezultatele sunt remarcabile. Asemenea şcoli de elită de parfumuri – nu doar din Franţa, ci din întreaga Europă – reprezintă targetul nostru pentru construirea de colaborări pertinente, prolifice şi perene.

Bineînţeles, implicarea companiilor de fabricare, distribuţie şi comercializare a parfumurilor este imperios necesară pentru atingerea obiectivelor noastre. În acest context, asociaţia va avea menirea de a facilita programele de training specializate pe producţie, pe creaţie şi totodată cu un focus real pe zona tehnologiilor inovatoare. De asemenea, după cum prevede şi numele, asociaţia va promova companiile din România care au în obiectul lor de activitate arta olfactivă şi aromaterapia, SPA (sanitas per aquam) şi terapiile alternative, precum şi locurile din România cu ape termale şi centrele de recuperare care folosesc aromaterapia.

Nu trebuie uitate aici nici hotelurile ce au în componenta lor cultul aromaterapiei şi artei olfactive – din ce în ce mai des, mirosurile pe care le simţim în aceste temple ale turismului vechi şi nou ne provoacă să identificăm şi să păstrăm în memoria noastră „semnătura” specifică a locului, atmosfera sa. Legătura strânsă dintre industria hotelieră şi cea a parfumeriei se reflectă, de altfel, şi în faptul că bugetul industriei hoteliere include o cotă parte pentru mirosul de ambient. Cum ar veni, o sumă destinată achiziţionării sau conceperii unui parfum special pentru hotelul respectiv.

După ani de experienţe acumulate la târgurile de parfumuri din Europa la care am participat sau am fost invitată, pot confirma că industria parfumeriei capătă treptat din ce în ce mai multă amploare, având un impact deloc neglijabil în acele industrii asupra cărora se
răsfrânge.

Da, doamnelor şi domnilor, aşa cum vă mărturiseam la început, un vis măreţ al meu urmează a se împlini astăzi. Gala de deschidere va avea loc pe scena diplomatică cu reprezentanţi ai ţărilor care ne vor oferi sprijin în vederea parteneriatelor viitoare ale Asociaţiei cu Societăţile Internaţionale din Industria Parfumurilor. Le sunt profund recunoscătoare pentru faptul că s-au raliat la iniţiativa noastră de a pava în România nişte căi pe care generaţiile viitoare îşi vor putea exersa fantezia şi bunul gust în cadrul unei industrii de viitor. Să sperăm că demersul nostru olfactiv, odată inspirat adânc, îi va inspira şi pe alţii.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top