Now Reading
Cum îţi poţi schimba viaţa prin Yoga?

Cum îţi poţi schimba viaţa prin Yoga?

Avatar photo
cum-îţi-poţi-schimba-viaţa-prin-yoga

Auzim multe povești despre cum Yoga schimbă vieți, povești care uneori par incredibile sau scoase din scenariul unui film. Și apare întrebarea, confuzia, curiozitatea: oare cum poate statul în cap să îmi schimbe viața?

Yoga nu este doar o practică a unor posturi fizice, iar din punct de vedere filosofic poate avea mai multe definiții. Una dintre ele este aceea că Yoga este un intrument de observare cu scop de autocunoaștere. Motivul pentru care, de cele mai multe ori suferim, este lipsa acestei autocunoașteri. Adesea ne identificăm cu emoțiile nostre sau filtrăm realitatea privind din perspectiva unor credințe limitative acumulate de-a lungul timpului. Trăim pe pilot automat, conduși de mecanisme pe care le-am învățat a fi utile, mecanisme de supraviețuire care, cândva ne-au protejat și ne-au susținut să facem față unor amenințări sau traume reale sau percepute.

Însă, vine un moment în viață când corpul tău îți transmite semnale de alarmă, comunicându-ți că ceva nu este în regulă. Semnalele vin fie prin insomnii, fie prin depresii, stări de anxietate, irascibilitate, îmbolnăviri sau pur și simplu prin sentimentul că orice ai face nu ești și nu te simți mulțumit sau fericit, deși aparent nu ai niciun motiv să nu fii. Acesta este un moment oportun să mergi pentru prima dată la o clasă de yoga.

Yoga îți oferă metode și tehnici prin care conștientizezi care îți sunt tiparele de gândire, care îți sunt obiceiurile de comportament și cine ești tu cu adevărat, dincolo de tot ceea ce ai învățat să fii, dincolo de titlurile și rolurile pe care le îmbraci zi de zi.

Abordarea pe care o am la clasele de Yoga și meditație de la studio este cea care vine să te susțină ca instrument de autocunoaștere și dezvoltare personală, de rezolvare a conflictelor interioare între ceea ce simți și ceea ce gândești, soluții de lămurire a aspectelor care îți provoacă neliniște și de eliberare a acestor tensiuni fizice și mentale, alături de căi de reaccesare a stării de bucurie și mulțumire de sine.

Citește continuarea articolului în ediția de octombrie 2022 a revistei Psychologies sau abonează-te și primește în dar cartea „Mă doare portofelul”, de Marie-Noëlle Maston.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top