Now Reading
Prietenia

Prietenia

Revista Psychologies

Prietenia valoreaza mai mult decat toate maretiile lumii. O prietenie se consolideaza in timp si presupune respect, timp, dragoste si simtul umorului. Prietenia e frumoasa cand are un temei si cand sinceritatea sta la baza ei.

In anul 2007 am cunoscut o tipa care acum imi este mai mult decat o prietena. Ne-am intalnit la cheful cumnatului ei, unde ea avea si domiciliul alaturi de persoana iubita. Timp de vreo 6 luni ne-am intalnit foarte rar, pana ce eu am auzit ca si-a luat un caine. M-am dus la ea am vazut catelusul si in decurs de o saptamana mi-am luat si eu unul. Din acel moment am inceput sa ne vedem cat se putea de des. Bineinteles la inceput vorbeam doar despre catei iar apoi in timp am inceput sa ne spunem fiecare problemele una celeilalte.am ajuns la un moment dat ca niciuna dintre noi nu puteam trai frara cealalta. Ne sunam intr-una ne intalneam cat se putea de des. Ajungand sa ii cunosc toate problemele am inceput sa tin la ea ca la o sora. Ne dadeam sfaturi, idei si analizam orice situatie in parte.

Din pacate, ea a ajuns la un moment mai dificil in viata ei in care s-a despartit de sotul ei. Nu a divortat doar s-au separat total s-a mutat in chirie unde eu si inca doua prietene am ajutat-o cat s-a putut de mult sau noi cel putin asa consideram sa treaca peste acele momente neplacute din viata ei, spre mirarea noastra ea a devenit foarte irascibila si vulgara. A inceput sa iasa cu un coleg de serviciu. Eu am considerat si asa consider si acum ca nu a fost momentul ca la trei zile dupa ce s-a mutat de la sotul ei sa iasa cu colegul ei la suc. Zis si facut. Intr-ozi am mers la ea si am inceput sa ii spun tot ce mie nu mi se parea la locul lui. Ea bineinteles vazuse ca eu sunt suparata pe ea si si banuia de ce dar m-a lasat sa vada cand am sa ii zic ceva.

Cu durere in suflet am inceput sa ii spun tot ce gandeam despre ea si ma gandeam sa nu ma inteleaga gresit si din aceasta cauza prietenia noastra sa se destrame. Am inceput sa-i spun ca nu face bine ceea ce face, ca toata lumea o sa o judece, ca ea nu o sa se poata uita linistita in ochii sotului ei daca acesta va avea ocazia sa o intrebe vreodata daca i-a fost infidela. In momentul respectiv am crezut ca nici nu ma lua in seama ce vorbeam cu ea. Insa a stat bine si s-a gandit si urmatoarea zi m-a sunat sa imi spuna ca imi multumeste ca nu a facut greseala care ii trecea prin cap si pentru ca nu am lasat-o sa cada in cealalta extrema. De atunci relatia noastra de prietenie sa legat mai tare ca niciodata sunem una langta cealalta tot timpul cu sfaturi.

Acum am ajuns la concluzia ca daca nu i-as fi spus toate aceste lucruri poate ca in ziua de azi nu mai tineam legatura nici macar fictiv. Ma bucur din suflet ca am putut sa fiu sincera cu ea si i-a fost de folos sfatul meu.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top